noxes Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Muszę zmienić silnik w b6 1.8t manualna skrzynia, a mam silnik AWT z automatem. Jak to naprawdę jest? Będzie on pasował? Co z wałem? Pytanie dla osób które to robiły, a nie slyszaly.
Rafal1988Lodz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 AWT to silnik z b5 wiec nie wypowiem się czy P&P będzie pasowal do b6 ale sprzedawałem silnik z b6 1.8T automat i kolega wsadzal do manuala i wszystko dzialalo i pasowalo.
Makale Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Silnik nie ma nic do skrzyni biegów. Do chyba każdego silnika w B6 można wsadzić i automat i manual.
noxes Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 AWT pasuje zamiennie z AVJ. Montowalem zamiast AWT silnik AVJ i było wszystko ok. Mocowania gabaryty wszystko to samo, po za miską . Tu pytanie w zasadzie o wał, a raczej jego czop.
kuba84 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Musisz zobaczyć w etce nr wału. w B5 ANB/APU była różnica w wale i do samochodu z automatem nie można było założyć silnika od manuala. W drugą stronę nie było problemu.
noxes Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Tu jest rzecz z AWT. Niby ludzie swapuja skrzynie manualne w miejsce automatu. Zobaczę wieczorem w etce może coś to rozjaśni, choć nie zdziwiłbym się jakby na końcu numeru była inna litera.
Rekomendowane odpowiedzi