Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Srebrny Avanturnik by Animal - Bixy Hella Intemo, Heble 320mm...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj :hi:

Po krótkiej historii z B5 zupełnie przypadkowo powróciłem do modelu B6... tym razem Avant. Audi wpadło w moje ręce w październiku tylko dlatego, że teść kupił sobie B7 więc żal było nie skorzystać z okazji i nie odkupić jego B6 :decayed: Audi służyło mu wiernie ponad 3 lata i było typowym wołem roboczym więc liczyłem się z faktem, że samochód nie będzie w idealnej kondycji - zwłaszcza wizualnej. Za to tuż przed odkupieniem wleciał nowy zestaw sprzęgła i dwumasy oraz kompletny rozrząd i paski osprzętu :wink:

Trochę danych:

Rocznik - 2003

Silnik - 1.9 TDI AVB - 101KM :doh:

Przebieg w dniu zakupu - 292000km

Bez owijania w bawełnę... ten egzemplarz to najbiedniejsze B6 jakie w życiu widziałem :facepalm: Dostałem ją na stalowych 15" a z wyposażenia dodatkowego nie potrafię znaleźć kompletnie niczego :grin: Oczywiście zbyt długo jestem już na forum i zbyt bardzo lubię budę B6 żeby tak to zostawić :wink: Plany na auto są spore ale czas i życie wszystko zweryfikuje.

Dokonane naprawy:

- X.2016 pompa vacum (nowa Bosch) - stara ciekła i miała luźny króciec

- X.2016 płukanie silnika, wymiana oleju, wszystkich filtrów

- XII.2016 drążki i końcówki drążków kierowniczych oraz ustawienie geometrii

- XII.2016 termostat i płyn chłodniczy

- XII.2016 łączniki stabilizatora przód i tył

- XII.2016 czujniki ABS przód - wreszcie nie ma choinki na zegarach :P

Wszystkie graty jak zawsze kupione u Dzika - dzięki wielkie :hi:

Przeprowadzone mody :banan:

- zimowe koła: "Biedronki" 16" i nowe opony zimowe Nokian WR D4

- ramki klubowe

- wymiana oświetlenia wnętrza na ledowe - dzięki Tomnik :hi:

- hamulce przód 320mm

- dywaniki welurowe

- Bixy: Hella Intemo, Denso Koito, Philips 4300K

- ledy w miejsce świateł pozycyjnych

Planowane mody:

- więcej mocy bo seryjny AVB nie jedzie! :decayed:

- delikatna gleba

- setup letni 18"-19"

- przyciemnienie szyb

- DRL i CLH

- Ledy w pozycje i oświetlenie tablicy

- S-line zewnętrzny i wewnętrzny

- korekta lakieru i detailing wnętrza

a później to się zobaczy :decayed:

Aktualne foty:

344rxjt.jpg

mbk1nt.jpg

30svl1f.jpg

2nlzbwy.jpg

w0g6zo.jpg

Edytowane przez Animal

Opublikowano

Bez owijania w bawełnę... ten egzemplarz to najbiedniejsze B6 jakie w życiu widziałem :facepalm:

szczerość to podstawa Mateusz :D

Niech służy :)

Opublikowano
  • Autor

Marcin już Ty dobrze wiesz, że szczery chłopak ze mnie :wink:

Jak zrobię u Ciebie jeszcze trochę zakupów to na pewno posłuży :grin:

Opublikowano

Nie ma tragedii. Ważne, że znasz auto. Trochę dopieścisz i będzie okej :decayed: Do planów dałbym zmianę przełącznika świateł bo trochę wyświechtany jest :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Trochę to mało powiedziane :facepalm: Planów oczywiście jest o wiele więcej niż wypisałem ale to już wszystko zależy od tego jak mi będzie szło z budową domu :P Ale fakt auto znam doskonale i dlatego zdecydowałem się na zakup.

Norbert muszę się przejechać Twoim autem bo mam zagwozdkę: Sportline czy Pro-kit :eusathink:

Opublikowano

Mati ja już w NO :facepalm: Dopiero na na lato będę :) Ale powiem Ci tak, miałeś czarnucha i latałeś na zawieszeniu 1bv. Sportline jest trochę bardziej komfortowe od 1bv czy 1be ;) Chociaż w Żarach nawet 1ba wymięka :decayed: Jak chcesz mam spiringi przednie s-line, tył też ale jedna jest dupnięta :P

Opublikowano
  • Autor

W czarnuchu miałem 1ba + springi H&R i było dosyć sztywno. Pro-kit będzie pewnie bardziej komfortowy ale boje się, że usiądzie za mało i będę pluł sobie w brodę, że nie wziąłem sportline :decayed: Z kolei muszę pamiętać o tym żeby mi nic nie obcierało jak zapakuję auto narzędziami, cementem, taczką itp. i pojadę na budowę :grin:

Edytowane przez Animal

Opublikowano

Co mi się ebło, że miałeś 1bv :eusathink: W takim razie Pro-kit/s-line na tył a na przód Sportline :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ahahahahah.... ale wtedy musiałbym nie wyciągać cementu bagażnika, żeby zawias stał równo. To by dramatycznie wpłynęło na dynamikę, która przy szalonych 101KM jest i tak co najwyżej słaba :decayed: i dla mnie nieakceptowalna co niebawem mam zamiar zmienić :P

Opublikowano

Gdzie masz zamiar jechać ?

Opublikowano
  • Autor

Chyba Wro ale.... najpierw większe turbo i wydajniejsze PD ;)

Opublikowano

No wreszcie Mateusz pokazał swoją nowa B6, ehh przesadzałeś z tym opowiadaniem na jej temat, uważam ,że mimo budowy domu znajdziesz troche czasu na dopieszczanie i za nie długo bedzie wygladac swietnie

Opublikowano

No wreszcie Mateusz pokazał swoją nowa B6, ehh przesadzałeś z tym opowiadaniem na jej temat, uważam ,że mimo budowy domu znajdziesz troche czasu na dopieszczanie i za nie długo bedzie wygladac swietnie

miałeś na myśli że niedługo będzie wyglądać jeszcze lepiej niż teraz :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pewnie, że znajdę trochę czasu ale jednak budowa to priorytet i to także z kilku innych powodów niż tylko te mieszkalne :wink: Oczywiście wszystko w swoim czasie. Poza tym jestem typem człowieka który nie ruszy wyglądu zewnętrznego póki mechanika nie będzie na tip-top :)

Niebawem wpadnie kilka bardziej ciekawych modów ;)

Update 02.01.2017

Było 280mm:

5oh94j.jpg

Teraz jest 320mm :banan:

a9of1s.jpg

jg1lzs.jpg

2agtdth.jpg

A dodatkowo wpadły jeszcze dywaniki bo wcześniej każdy był z innej parafii :facepalm:

Teraz są takie :banan:

e261l.jpg

Opublikowano

i pół sekundy do 100kmh doszło :)

męski hebelek czyli przygotowanie do extra koników :)

Opublikowano
  • Autor

Stare tarcze biły przy hamowaniu a bez sensu było inwestować w 280mm :facepalm:

Wczoraj zestaw miał okazję się z grubsza dotrzeć więc już pozwoliłem sobie raz mocniej nadusić hamulec i byłem pozytywne zaskoczony :wink: jeszcze zrobię tył... potem zawias lekko w dół i będzie można myśleć o większej mocy :decayed:

Opublikowano

gratuluję powrotu do B6, kilka modów i będzie wóz jak ta lala ;)

Opublikowano

Dobrze zrobiłes z tymi heblami :thumbup1:powodzonka w dalszym rezaniu

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie :hi:

niebawem kolejna porcja modów ale czekam z niecierpliwością na jedną paczkę, która miała być prezentem pod choinkę :decayed:

Opublikowano

Pewnie, że znajdę trochę czasu ale jednak budowa to priorytet i to także z kilku innych powodów niż tylko te mieszkalne :wink: Oczywiście wszystko w swoim czasie. Poza tym jestem typem człowieka który nie ruszy wyglądu zewnętrznego póki mechanika nie będzie na tip-top :)

Niebawem wpadnie kilka bardziej ciekawych modów ;)

Update 02.01.2017

Było 280mm:

Teraz jest 320mm :banan:

A dodatkowo wpadły jeszcze dywaniki bo wcześniej każdy był z innej parafii :facepalm:

Teraz są takie :banan:

Dobra zmiana i jest teraz czym hamować :decayed: