rafalinsky1906 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam. Od wczoraj jestem szcześliwym posiadaczem Audi A4 B6 1.8T Mam jedną usterkę, która co prawda nie przeszkadza w jeździe ale troszkę wkurza czerwona kontrolka AIR BAG na zegarach. Pasuje to usunąć, tylko nie wiem czy rozgrzebywać ten słupek (gdzie są pasy), czy szukać pod siedzieniem? Widze, że są dwie opcje: albo pod siedzeniem albo w słupku...? 1 Fault Found:01222 - Błąd czujnika bocznej poduszki powietrznej; Po stronie pasażera (G180)012 - Usterka elektryczna w Circuit - MIL ON Pomożecie ustalić gdzie dokłądnie znajduje się ten czujnik? Ewentualnie ma ktoś nr. seryjne czujnika. Jeśli czyszczenie nie pomoże to pasuje wymienić ale nie wiem dokładnie jaki.
Robero321 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Oj wszystko masz wystarczy minuta w necie i masz jak na dłoni info Czujnik wygląda tak i znajduje się na słupku a tu masz wątek o tym https://a4-klub.pl/index.php?/topic/14491-b6-awx-kontrolka-air-bag-i-blad-01222/?/topic/14491-b6-awx-kontrolka-air-bag-i-blad-01222/ sprawdź wtyczki pod fotelem i czujnik na słupku czy nie jest wilgotny
rafalinsky1906 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dzieki za informacje. Mam dwa pytanie: 1. Sprawdzenie pod fotelem jest dla mnie niejasne... Bezpośrednio pod fotelem, czyli u dołu fotela? Czy tak jak jest w temacie, który mi podrzuciłeś, czyli pod wykładziną pod fotelem pasażera. 2.Czy można sie bawić w wymiane tego czujnika jeśli jest podłączony akumulator? Nic nie wystrzeli?
Robero321 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Jak odsuniesz fotel będziesz widział gdzie są kostki to zdjęcie z wykładziną to jakiś inny model zdaje się vw Najlepiej odpiąć aku choć część osób czy to poduszki czy czujniki odpina na zapietym ale bez załączonego zapłonu czyli bez kluczyków w stacyjce. Sam też tak wiele razy robiłem i nic się nie stało ale dla pewności lepiej odepnij..
rafalinsky1906 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Jestem za głupi na to albo przy takiej pogodzie ciezko sie robi takie rzeczy. Odpiołem plastik z słupka i pojawiło mi się coś takiego: http://www.tinypic.pl/4kkc4ecldpoz Czy ten czujnik to poz.2? Troche inny niż na zdjeciu przedstawionym przez Roberto. Co to za wtyczka poz.1?
Robero321 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Poz 2 to przelotka na kable do drzwi poz 1 to czujnik od pasów czy tam napinacza ten który Cie interesuje jest poniżej pasa normalnie nie chce Ci się chyba szukać https://a4-klub.pl/index.php?/topic/350625-czujnik-zderzeniowy-poduszki-bocznej-airbag-gdzie/?/topic/350625-czujnik-zderzeniowy-poduszki-bocznej-airbag-gdzie/ Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Robero321
rafalinsky1906 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 Dzieki za info czyli poz.1 i 2 mnie interesują? Jesli chodzi o sam czujnik to bedzie pod pasami i poprostu wyczyscic w nim styki? I jeszcze jedno pytanie: Jesli czujnik jest pod pasami to czym jest ta zolta wtyczka pod siedzeniem?
Robero321 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Dzieki za info czyli poz.1 i 2 mnie interesują? Oj chyba jesteś wczorajszy NIE poz 1 i 2 Cię NIE INTERESUJE to zupełnie inne rzeczy... Interesuje Cię to co pod pasem czyli czujnik odciągnij wykładzinę to go zobaczysz i stwierdzisz czy jest wilgotny i w jakim stanie jest ale wiesz co czytając Twoje posty to z Twoim szczęściem odepnij aku zanim się do niego dotkniesz tak na wszelki wypadek
rafalinsky1906 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2017 Spoko. Aku odepne:) za duzo Masz moze jakis namiar na takie czujniki (nowe)? na aledrogo jest tylko 1 nowy za 100, reszta uzywki. Mam dylemat. Zakupiłem dzisiaj czujnik uderzeniowy Audi a4 b6, z tym, że ma inne oznaczenia na etykiecie i inne uchwyty montażowe. Tzn. stary czujnik ma gwint na srubki a nowo zakupiony ma poprostu przelotowe tulejki. Czy mogę założyć bez jakichś skutków ubocznych nowy czujnik mimo, że ma inne oznaczenia? Dołączam zdjęcie: 1.Stary czujnik, 2.Nowy. http://www.tinypic.pl/eb0qkc0vima0 Pomożecie?
Robero321 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 To są inne czujniki nawet kierunki montażu maja inne
Rekomendowane odpowiedzi