MikelxD Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 Oto wpisy z ostatniego Log'a: ------------------------------------------------------------------------------- Address 42: Door Elect, Driver Cannot be reached ------------------------------------------------------------------------------- Address 52: Door Elect, Pass. Cannot be reached ------------------------------------------------------------------------------- Dodam jeszcze że nie tylko te sterowniki są nie połączone
wrclaguna Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 11 minut temu, MikelxD napisał: Oto wpisy z ostatniego Log'a: ------------------------------------------------------------------------------- Address 42: Door Elect, Driver Cannot be reached ------------------------------------------------------------------------------- Address 52: Door Elect, Pass. Cannot be reached ------------------------------------------------------------------------------- Dodam jeszcze że nie tylko te sterowniki są nie połączone mam nadzieje ze masz właczony zapłon
MikelxD Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 No pewnie że tak, to są tylko te dwa sterowniki 42 i 52 o których mowa inne są połączone ale też nie wszystkie.
MikelxD Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Wklejam screeny z podłączenia auta. 1. Test połączenia VCDS'a z autem, jak widać wszystko ok. 2. Autoscan widać że niektóre sterowniki nie są dostepne. 3. Komunikat który wyskakuje po próbie połączenia z komfortem 46. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez MikelxD
komoornik Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Coś tu jest grubo nie tak. Faktycznie może znajdź kogoś żeby innym egzemplarzem przeskanować auto.
MikelxD Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2017 Problem rozwiązany, na uruchomionym silniku połączyło się ze wszystkimi sterownikami. Teraz proszę o info która opcja w sterownikach 42 i 52 jest odpowiedzialna za składanie lusterek
komoornik Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Czyli nie miałeś włączonego zapłonu VCDS ma podpowiedzi.
MikelxD Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2017 Pisałem już że zapłon był włączony Sterownik 42 - Long Coding - Bajt 4 - Bit 6 Comfort Mirror Folding acitve - Ta funkcja jest zaznaczona. Jeszcze jakiś Bit w tym sterowniku musi być zaznaczony?
iwadrian Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Nie składają się odkąd masz auto czy działały ci kiedyś? Sprawdź czy właściwe lusterka masz zamontowane np. po ilości pinów w kostkach. Ewentualnie na krótko podłącz czy zadziałają wogóle. 1
MikelxD Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2017 Od kiedy kupiłem auto jeszcze nie składałem lusterek, wiem że mam tę funkcję np. w zielonym menu była odznaczona funkcja Mirrors i teraz szukam kodów odpowiedzialnych za składane lusterka. Chyba najprostszą opcją będzie poczekać aż zrobi się cieplej i fizycznie sprawdzić sterowniki w drzwiach i ilość pinów w lusterkach. Pozdro
cronix Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Z demontażem tapicerki nie jest tak ciężko - 30 min i będziesz wiedział na czym stoisz
Rekomendowane odpowiedzi