Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stukanie z prawej strony podczas maksymalnego skrętu w prawo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Napotkałem ostatnio bardzo dziwne stukanie z prawej strony podczas maksymalnego skrętu w prawo - tylko maksymalnego i tylko w prawą stronę. Dodatkowo zauważyłem, że jeżeli kręcę w prawo maksymalnie z wciśniętym pedałem sprzęgła dźwięk nie występuje. W wypadku skrętu w lewo wszystko w najlepszym porządku. Dodam, że miałem z tamtej strony delikatne luzy na zawieszeniu, ale mechanik powiedział że przez zimę jeszcze na spokojnie można jeździc bez obaw. Co to może być i czy należy się tym przejmować? Pozdrawiam

Opublikowano

przegub do wymiany

Opublikowano
  • Autor

przegub do wymiany

Czy to jedyna diagnoza? I jak to wygląda na tle finansowym ?

Opublikowano

przegub do wymiany

Czy to jedyna diagnoza? I jak to wygląda na tle finansowym ?
Na pewno przegub, skrec kolami w lewo (latwiej bedzie Ci rzucic okiem jesli nie masz garazu) i zobacz jak wyglada przegub, na pewno wypluty smar i peknieta guma bedzie, wiec rozpoznasz. Finansowo jesli sam ogarniesz to tak 100zł.

Edytowane przez enczu

Opublikowano

tanizna rozleci się w miesiąc

Opublikowano

Ruville sam przegub trzyma mi z 8 miesiecy. Ale osobiscie polecam od razu dokupic dluzsza gume niz zakladac ta z zestawu bo jest krotka i mnie pp 2 miesiacach pekla.

Opublikowano

Potwierdzam -lepiej kupić tańszy przegub i dokupić gumę np Lobro i wszystko śmiga jak należy(zakładałem u siebie w B5 przeguby pascala i osłony lobro -zrobiłem ok 100tyś i do czasu sprzedaży było ok)

Opublikowano

Ja od siebie mogę polecić SKFa bądź Lobro. Cena troszeczkę większa przy Lobro, ale na pewno Ci posłuży.

Opublikowano

W jednym z moich B5 zmieniałem właśnie na Lobro - natłuczone 280 000km od wymiany oczywiście  (częste wyjazdy do sąsiadów) i nic zero luzu więc o czymś to świadczy a te SKF'y po 65 000 rozleciały się jak najtańszy zamiennik. Wytasuj raz i zapomnij na jakiś czas !

Edytowane przez kam2