xmnichx Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam mam pytanie jakie kontrolki powinny być wyświetlane w a4 z 95 roku 2.8 quattro myślę że powinno być ich sporo a już na pewno kontrolka oleju bo ona się nie pali po włączeniu zapłonu to samo jest z kontrolką świateł mijania, nie pali się wcale. Proszę o małą rozpiskę z kontrolkami i o informację jak dostać się do zegarów żeby wymienić żarówki. a może wina jest gdzie indziej (padnięty czujnik ciśnienia oleju??) no i jakie tam są żarówki. Z góry dziękuję za pomoc!!!
chudineze Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 O żarówkach było bardzo dużo jak również o tym jak się demontuje zegary użyj funkcji i wszystko znajdziesz. Co do świecenia się kontrolki od świateł mijania to nie w każdym modelu jest ona podświetlana.
xmnichx Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2009 A nie orientujesz się jak jest z kontrolką oleju może zapala się tylko gdy coś jest nie tak???
chudineze Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Odnośnie kontrolki oleju to musi się zapalić po przekręceniu kluczyka chyba, że żarówka jest spalona.
xmnichx Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Dzięki w takim razie czeka mnie rozbiórka zegarów.
lukaszr Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Dzięki w takim razie czeka mnie rozbiórka zegarów. A po co ? Podłącz VAGa i zrób pełny test zegarów (wchodzisz w 17-INSTRUMENTS i wybierasz Output Tests) - jeden z nich włącza wszystkie kontrolki.
staniek Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 A nie orientujesz się jak jest z kontrolką oleju może zapala się tylko gdy coś jest nie tak??? Jeśli masz FIS'a to jest dokładnie tak jak napisałeś. Odnośnie kontrolki oleju to musi się zapalić po przekręceniu kluczyka chyba, że żarówka jest spalona. Jeśli nie masz komputera pokładowego to jest dokładnie tak jak napisał chudineze . Pozdrawiam!
xmnichx Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2009 A co to jest FIS (proszę o wyrozumiałość kupiłem auto tydzień temu) a komputer mam na pewno bo wyświetla mi różne komunikaty. Ostatnio pokazywał "brems light" no i faktycznie miałem spaloną żarówkę od stopu ale komunikat dalej się pokazuje, znika dopiero po wciśnięciu hamulca. Może trzeba skasować ten błąd VAGiem? Zamówiłem na allegro: http://allegro.pl/item517514577_polski_vag_2_5_usb_obd2_vw_audi_skoda_seat_f_v.html co o nim sądzicie??
krzyniek Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 fis -to jest właśnie komputer pokładowy,
xmnichx Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2009 No i właśnie tak wyglądają u mnie zegary tylko w miejscu gdzie wyświetla Ci tą wielką kontrolkę temperatury mi pokazuje temperaturę, spalanie itp i nie wiem czy tak powinno być bo jednak ciśnienie oleju to podstawa.
piotrsob1 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Kolego miałem kiedyś B-5 z 99r i nie miała typowej kontrolki od ciśnienia oleju tylko na FIS-e wyświetlała się olejarka. Zrób test FIS-a to powinna ci się pokazać(jakaś kombinacja przycisków na desce ,ale nie pamiętam jaka).
dcolin79 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Nie chcę zakładać nowego wątku wiec zapytam się tutaj.W moim a4 po przekręceniu zapłonu zapalają sie standardowo; kontrolka ciśnienia oleju, ładowania , air bag, no i właśnie jeszcze jedna świecąca na pomarańczowo z narysowanym samochodem.czy ktoś moze mi powiedzieć co to jest za kontrolka
Rekomendowane odpowiedzi