marcin120383 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Proszę o pomoc brak oświetlenia w kabinie po otwarciu drzwi pasażera i brak informacji na fis Address 46 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 959 433 AR Component: Komfortgerát T85 1310 Coding: 06976 Shop #: WSC 63251 2 Faults Found: 01561 - Left Rear Door 61-00 - Won't De-Safe 01560 - Passenger Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent pomoże jakiś spec albo ktoś może miał taki błąd gdzie szukac pozdrawiam
Tomeczek1403 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Masz brak sygnału od zamka w drzwiach pasażera jak i tylnych lewych. W pierwszej kolejności sprawdź wiązkę przy słupku, tam lubią się łamać przewody, jeżeli tak, to po zlutowaniu problem powinien zniknąć.
marcin120383 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 Dzieki lukne a jak przewody całe to zamek szukać dodam tylko ze tylne dzrzwi działają poprawnieWysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu TapatalkaA gdzie jest jakaś wtyczka od tej instalacji w słupku
Tomeczek1403 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Po zdjęciu osłony gumowej przy słupku, ukarze się wiązka kabli, która łączona jest na słupku.
wojtekm Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 18 minut temu, Tomeczek1403 napisał: Po zdjęciu osłony gumowej przy słupku, ukarze się wiązka kabli, która łączona jest na słupku. i zapewne tam może być przełamany jakiś kabelek, sprawdź dokładnie
marcin120383 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ale panowie jak dostać się do tego łączenia w słupku trzeba coś rozebrać od strony kabiny i który słupek przedni przy błotniku czy środkowy między drzwiami wiem że głupie pytanie
wojtekm Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 12 minut temu, marcin120383 napisał: Ale panowie jak dostać się do tego łączenia w słupku trzeba coś rozebrać od strony kabiny i który słupek przedni przy błotniku czy środkowy między drzwiami wiem że głupie pytanie przejście z drzwi do karoserii- gumowa osłona między zawiasami drzwi
mirek73 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Gumowy element przy słupku jest na zatrzask,jak ściśniesz i pociągniesz to wyskoczy,potem musisz rozpiąć kostkę,czyli przesunąć taki różowy plastik do przodu i wyciągnąć kostkę.Potem aby móc cokolwiek zrobić z kablami musisz zdjąć boczek drzwi i odkręcić głośnik to pozwoli ci wyciągnąć więcej kabla na zewnątrz.A kable u mnie były w takim stanie
Tomeczek1403 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Godzinę temu, marcin120383 napisał: ..... i który słupek przedni przy błotniku czy środkowy między drzwiami wiem że głupie pytanie skoro masz błędy w drzwiach pasażera i tylnych lewych, to wiadomo że musisz w tych słupach zobaczyć do których przykręcone są drzwi z błędami.
marcin120383 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 Będzie chwila w wekend napewo pooglądam te kable dzieki za zainteresowanie problemem Gumowy element przy słupku jest na zatrzask,jak ściśniesz i pociągniesz to wyskoczy,potem musisz rozpiąć kostkę,czyli przesunąć taki różowy plastik do przodu i wyciągnąć kostkę.Potem aby móc cokolwiek zrobić z kablami musisz zdjąć boczek drzwi i odkręcić głośnik to pozwoli ci wyciągnąć więcej kabla na zewnątrz.A kable u mnie były w takim stanie Te zdjęcie masz zrobione właśnie w tej osłonie gumowej
marcin120383 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 Przewody sprawdzone wszystko całe to gdzie może być jeszcze przyczyna tej usterki pozdro Pomoże ktoś
lewiatan1989 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Można by w ostateczności prześledzić cała wiązkę do samego modułu komfortu, po nitce do kłębka. U mnie w jednym z samochodów była niemiła niespodzianka, kiedy elektryczne szyby przestały działać na tyle. Szukałem błądziłem kopałem, a okazało się, że pod tylną kanapą gniazdko uwił sobie jakiś gryzoń, było naniesione tam wszystko, liście, pety od papierosów, jakieś psiekane kawałki papierów itp. Czyli coś żyło sobie razem ze mną, trochę mnie to zdziwiło bo nie czułem niczego w samochodzie, a węch mam dobry. No ale posprzątałem wszystko i zabrałem się za poszukanie przegryzionych kabli i faktycznie znalazłem, czasem takie rozwiązanie jest jedyne.
marcin120383 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2017 A więc tak panowie dziś jrszcze raz wszystkie drzwi przejrzałem i kable były połamane ale w tylnych dzrzwiach wszystko naprawione dodam tylko że tam w tych drzwiach oświetlenie działało nawet przed naprawąA w drzwiach pasażera jak nie było oświetlenia tak niemaI teraz pytanie czy w tych drzwiach jest coś co odpowiada za zapalenie się lampki i danie sygnału na FIS bo to chyba nie instalacja chybaCzy każde drzwi nają swój bezpiecznik tam przy zamku coś jest co to za kostka
Kamil4b7 Opublikowano 30 Marca 2023 Opublikowano 30 Marca 2023 Witam mam bład Wcześniej zdjąłem wioskę z drzwi i była izolacja tak jak na foto wszystko zaizolowane a blad po jakiś 2 h powrócił o co chodzi ? 1
Rekomendowane odpowiedzi