Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rodzaje reflektorów i lamp w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Te przegrody to zwykły plastik oddzielający segmenty matrix od siebie. One nie świecą.

dzieki za odpowiedz. Ahh to szkoda, czyli dzienne wygladaja idealnie jak w full led.

Opublikowano

Dokładnie, sygnatura świetlna jest taka sama?

Opublikowano
7 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Dokładnie, sygnatura świetlna jest taka sama

no wlasnie o to mi chodzilo. Mimo wszystko pamietam ze pisales ze matrix i tak ma zdecydowanie wyzsza moc swietlna co znaczy ze swieci mocniej i dalej no i funkcja wycinania :)

Opublikowano

W każdym razie muszą mieć więcej niż 2000 lm, gdyż zgodnie z ustawą  powyżej 2000 lm muszą być stosowane spryskiwacze lamp. 

Opublikowano
W dniu 30.03.2024 o 22:56, Muskel1 napisał(a):

Lampy matrix nie są skrętne, zresztą żadne w B9 nie są skrętne.

Dzięki. Odkodowałem VIN brata i ona ma jedną pozycję lamp, której ja nie mam...

Reflektor przeciwmgłowy / dodatkowy reflektor
8WM Światła kierowane skręcania i na każdą pogodę

obraz.png.f735b326b18d4e03bf7ebf6eca272b65.png

A to z jego apki My Audi.

Muszę się jeszcze przyjrzeć temu na żywo ale czy możliwym jest aby było to realizowane jakąś dodatkową lampą np. w zderzaku ?

Edytowane przez Wojtas_K

Opublikowano
W dniu 8.02.2024 o 20:15, Muskel1 napisał(a):

Raczej nie, nie spotkałem się jeszcze w B9 aby przejście z Xenon na LED odbyło się bez podmiany BCM1.  Twój 99% nie obsługuje.

To prawda. Z tego co sie dowiedzialem to z Xenon na LED = zawsze wymiana BCM1.

Jezeli masz FULL LED to aby przejsc na Matrix LED nie musisz wymieniac BCM1.

Opublikowano
7 godzin temu, Wojtas_K napisał(a):

obraz.png.f735b326b18d4e03bf7ebf6eca272b65.png

A to z jego apki My Audi.

Muszę się jeszcze przyjrzeć temu na żywo ale czy możliwym jest aby było to realizowane jakąś dodatkową lampą np. w zderzaku ?

Też masz u siebie statyczne światła skrętne, ale działają one przy niewielkich prędkościa np. dojeżdżając do skrzyżowania czy ronda, lub po aktywowaniu kierunkowskazu. Realizowane są one właśnie światłami na złą pogodę zintegrowanymi u dołu  lampy.

Screenshot_20240402_074445_Opera.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Też masz u siebie statyczne światła skrętne, ale działają one przy niewielkich prędkościa np. dojeżdżając do skrzyżowania czy ronda, lub po aktywowaniu kierunkowskazu. Realizowane są one właśnie światłami na złą pogodę zintegrowanymi u dołu  lampy.

Screenshot_20240402_074445_Opera.jpg

Zgadza sie, przy czym u mnie działają 0-1-kowo, dopala zakręt lub nie dopala. Nie działa na zasadzie stopniowego podążania za skrętem kół jak typowe lampy skrętne. No nic, będę się musiał przejechać tą jego A3ką i sprawdzić czy mi coś nie ściemnia :)

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że tam będzie tak samo. Nie siedziałem już dawno w A3 8V i nie pamiętam jak było. Musisz zweryfikować?

Opublikowano
54 minuty temu, Wojtas_K napisał(a):

Zgadza sie, przy czym u mnie działają 0-1-kowo, dopala zakręt lub nie dopala.

przy xenon tez 0-1.

Opublikowano

Jedyna różnica między xenonami a led czy led matrix jest taka, że przy lampach xenonowych statyczne doświetlanie nie jest fabrycznie aktywowane, a po aktywowaniu nie da się przyciskiem uruchomić świateł na złą pogodę. Więc w lampach xenonowych należy zdecydować się albo na światła na złą pogodę, albo na statyczne doświetlanie zakrętów. Nie da się, tak jak w przypadku lamp led czy led matrix, mieć te dwie opcje jednocześnie.

Opublikowano
8 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Więc w lampach xenonowych należy zdecydować się albo na światła na złą pogodę, albo na statyczne doświetlanie zakrętów. Nie da się, tak jak w przypadku lamp led czy led matrix, mieć te dwie opcje jednocześnie.

tak jest, niestety w xenon trzeba wybrac ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam odkopie troszkę temat jestem nowym posiadaczem pojazdu, co prawda pojazd dopiero do mnie zmierza zza oceanu ale chciałbym już coś więcej wiedzieć.  

Z uwagi, że potrzebuje prawy reflekor wersję USA czy po nr VIN jestem w stanie dokładnie ustalić jakiej lampy mam szukać po nr seryjnym?

Edytowane przez marwrd
błąd

Opublikowano