Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Olej, płukanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No 350zl trzeba dac a czasem i wiecej np jak bedzie ukrecony imbus ukryty w zamachu. Zrzucenie miski to bite 4-6h roboty z montażem juz chyba skrzynie sie latwiej zrzuca w 1.8.

Edytowane przez uszol

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, TomOskroba napisał:

ile ?

zgadza się, dlatego jeżeli ma się możliwość i jakieś pojęcie to się robi samemu, po to jest forum, żeby się wszystkiego dowiedzieć :drinks:

Też wiele rzeczy robię samemu w domu, no ale takich manewrów nie robiłem z unoszeniem silnika :) Oj dokładnie nie pamiętam coś chyba blisko 300zł.

Opublikowano

Ja za czyszczenie smoka i miski plus uszczelka nowa pod miske 360zl ja wiem ze ni wyczyścił bo robił mi to mojego brata tesciu w serwisie.

Opublikowano
  • Autor

Byłem wczoraj u mojego mechanika podpytałem o płukankę :) I wtedy co mi michę uszczelniał, mówił że jak ją ściąga to zawsze ją czyści, pytałem o smoka, mówił że również zawsze sprawdza i jakby coś było nie tak to by o tym powiadomił, a wtedy nic nie mówił. Pytałem również o nagary, mówił że w moim przypadku powinienem być spokojny. Raz tylko spotkał w swojej karierze Audi z zapchanym smokiem, nie mówił że od płukanki, ogólnikowo, była to 1.8T, ale mówił że one coś tam maja licho rozwiązane i często się zapycha. No a co do reszty potwierdził wasze zdanie, ogólnie polecał wypłukanie. Mówił też o rozszczelnieniu że jak ewentualnie by miało coś wypłukać to nawet dobrze, bo nie wiadomo kiedy to puści samo. O przejściu na 5W40 też pozytywnie.

Edytowane przez A4CCH

Opublikowano

Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują by użyć płukanki przy wymianie oleju :P

Tak na serio to fajnie, że wśród nas forumowiczów są tacy Właściciele, którym zależy by ich auto pracowało jak należy :thumbup:, a przy potencjalnej sprzedaży auta nie było wstydu:drinks:

Opublikowano

widać kto pracuje nad tym, żeby auto było zadbane. ja osobiście zawsze mam gdzieś z tyłu głowy jak coś nie pracuje poprawnie ;)

jeżeli chodzi o płukankę to uważam że ok, ale po kupnie auta, bo nie wiadomo co lane było wcześniej, a później to raz na 3-4 zalania. tak myślę ;)

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, TomOskroba napisał:

widać kto pracuje nad tym, żeby auto było zadbane. ja osobiście zawsze mam gdzieś z tyłu głowy jak coś nie pracuje poprawnie ;)

jeżeli chodzi o płukankę to uważam że ok, ale po kupnie auta, bo nie wiadomo co lane było wcześniej, a później to raz na 3-4 zalania. tak myślę ;)

Nie no też nie zamierzam płukać co wymianę :) Ale przy tej pewnie się pokuszę :D

Opublikowano

Oczywiście każdy robi według własnego uznania (ja bywam nadgorliwy :P).

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, 54321 napisał:

Oczywiście każdy robi według własnego uznania (ja bywam nadgorliwy :P).

Nadgorliwość czasem jest droga, niedawno się przekonałem, no ale co porobione to porobione :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam taki problem kupiłem auto i przy kupnie pięknie chodziło nic się nie działo. Aż do wymiany oleju na lm 5w-40. Z silnika zaczęły dobiegać odgłos stuków ale nie z napinacza tylko tk jak by którejś szklanki. Po odkręceniu korka oleju i dokładnym przyjrzeniu się na wałku widać nagar. I co teraz robić?? Czy płukać olejem czy lać płukankę i od razu zrzucać miskę?Dodam że napinacza na zimnym nie hałasuje. Olej wymieniony 50 km temu. Ciśnienie mierzyłem na rozgrzanym to tak przy 2000 tyś obr. Wychodzi jakieś 2.7 a przy 3500 wychodzi 3.30.

Opublikowano

Olej zalałeś dobry ale to może oznaczać tylko jedno ze do oleju który był w silniku dodano coś wyciszającego.

Opublikowano

Pianka akustyczna w płynie? :huh:

Edytowane przez uszol

Opublikowano

Nie, ale np. jakiś moto doktor. Jaki był olej ten z silnika nie wydawał ci się gęsty?