genero 0 Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 jak to jest czy dodajecie do paliwa jezeli temp. nie przekracza -15st cel.. jakieś dodatki ...czy w a4 nie jest to az tak istotne bo niespalony ON wraca do zbiornika już podgrzany???czy mozna ufać ON sprzedawanemu na stacjach? bo podobno jest to ON zimowy lub przejsciowy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hincó 0 Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 A diesel bez doładowania potrzebuje uszlachetniacza? Czy na orlenie da sie kupić (potrzebuje na jutro:P). Po co się dolewa benzyny do TDI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 A diesel bez doładowania potrzebuje uszlachetniacza?Czy na orlenie da sie kupić (potrzebuje na jutro:P). Po co się dolewa benzyny do TDI? Ja do mojego TDI zawsze dolewam troszke uszlachetniacza na 20l. gnoju ma wlasciwosci czyszczące oraz ułatwia rozruch zima ...uszlachetniacz kupisz w markecie , na stacji tez powinien byc...Jesli chodzi o dolewana ben. do TDI to ma ona na celu ulatwienie rozruchu podczas mocnych mrozow (Ja osobiscie nie stosuje takowego rozwiazania) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Dolewanie benzyny miało sens w starych silnikach i kiedy nie było uszlachetniaczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARTiiii 0 Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Mi ostatnio prowdopodobnie trochę przymarzło co nie co w przewodach czy moze baku nawet (z 5l miałem w baku i to może). No i miałem problemy z rozruchem. Stawiam że to było przyczyną, duże mrozy, świece nowe, a i przy mniejszych mrozach nie bylo az czegos takeigo ale nie beznzyny. Uszlachetniaczy trzeba uzywac moim zdaniem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid835 0 Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Panowie ja proponuje tankowac na sprawdzonych stacjach benzynowych, a napewno nie będzie potrzebne dolewanie żadnych eliksirów. Zeszlej zimy były większe mrozy i nie mialem żadnych problemów. :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek26 3 Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Ja osobiście bałbym sie dolać benzyny do ropy i zawsze stosuje dodatek shella czyszący i nic wiecej auto odpala bez problemów a i lepiej chodzi do wlaniu tego specyfiku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zdeniu Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 a ja leje paliwko tylko na Shellu i nic nie dodaje i śmiga pięknie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MorgothDBMA Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 czyste bp ultimate, żadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
audi_gj 0 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Czy do silnika disla TDI warto dolewać uszlachetniacze do oleju silnikowego poprawiające osiągi? Jeżeli tak to jakie . Czy chipowanie nie jest szkodliwe dla silnika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hornet 2 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Kolego na Twoje pytania uzyskasz odpowiedzi używając opcji Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaweq 1 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Czy do silnika disla TDI warto dolewać uszlachetniacze do oleju silnikowego poprawiające osiągi? Jeżeli tak to jakie . Czy chipowanie nie jest szkodliwe dla silnika? Odgrzewasz kotleta sprzed 1,5 roku, a wystarczy poszukać i byś znalazł odp. na swoje pytania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts