karaluch8 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Elo. Poradzcie coś do tej dolegliwosci. Jak zatankuje np. na pierwszą kreskę na wskaźniku paliwa, to jak jade spokojnie to pokazuje w miare git. I teraz, daje w piz*e i widze w oczach jak wskazówka sobie raz na dół jedzie pod rezerwe, i po jakimś czasie znowu wraca w to samo miejsce. Czyli wygląda na to że w baku paliwo się przemieszcza, ale licznik zamiast średnią wyliczać paliwa w baku, on przyjmuje że już nie ma tego paliwa. I jak się stanie to normalnie. Dam w piz*e i znowu paliwo w oczach ginie. Nie są to żadne gwałtowne przeskoki, tylko idzie to łatwo zaobserwować że wskazówka sobie pływa wraz z pływakiem. Co robiłem? Czyściłem ścieżkę pływaka. Licznik VDO. Temperature wszystko wskazuje dobrze. Czy wy też macie że wam tak wskazówka pływa, czy trzyma się w jednej pozycji cały czas? edit; A i dodam że rezerwe też dobrze pokazuje. Tylko że jak np wskazówka jest pół mm nad rezerwą, i sobie przykatuje, czy pocisne z większą predkością dajmy na to np. 5km, zaraz spada na rezerwe i piiii. I często się zdarza że jeźdze z rezerwą, stane gdzieś na, rezerwa gaśnie. I przejadę może z 7km i znowu rezerwa. To rozumiem, ale za bardzo ta wskazówka pływa. Mam seata ibize, i ile bym nie ładował, tak wskazówka stoi jak wryta. Tam np. wleje za 30zł, i dokładnie wiem ile km zrobie. W audi nie jestem w stanie tego stwierdzić, właśnie z tego powodu że jak przycisne to już się gubie. I nie jestem w stanie stwierdzić, ile przejade na tym, co pokazuje wskazówka. Edytowane 23 Stycznia 2017 przez karaluch8
Rekomendowane odpowiedzi