Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AYM] Wystrzał rozrządu V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ustawil kąt wtrysku?

Opublikowano
  • Autor

a ustawil kąt wtrysku?

Tez sie go o to zapytałem, bo gdzieś tam czytalem ze trzeba cos Vagiem pomieszać i nie tylko, a gosciu odpowiedzial ze oczywiscie i to nie jest tego przyczyna. :mysli: Najgorsze jest to ze oni przez sobote-niedziele nie pracuja i dopiero w poniedzialek moge go znowu zj****, i podsunąc nowe rozwiazania :wallbash:. Niemam pojecia co o tym myślec. :wallbash:

pzdr.

Opublikowano

Moja rada. Zabierz auto w takim stanie jakie jest i zaprowadź do normalnego mechanika.

A z tym się rozlicz za dotychczasową robotę.

Jak zaczyna coś kręcić to znaczy że nie można mu ufać i nie wiadomo co ci włożył do tego silnika (czy dobre części itp.)

Opublikowano

Jeżeli mechanik nie jest pewien tego co mowi to zrezygnowałbym z jego usług... :confused4: :confused4: :confused4:

Opublikowano

Żeby stwierdzic że turbina leży to należałoby podpiąc vaga i odczytac ciśnienie doładowania a po drugie gdyby faktycznie wpadł jakiś kawałek metalu turbinę zablokuje a nie rozwali.Turbiny padają gdy się wyrobi luz nawałku i bierze olej . Kawałek metalu nie powoduje takich usterek, rozebrac ,wyczyścic , złożyc - odpalic

Opublikowano
  • Autor

W poniedziałek mam sie dowiedziec co i jak czy to turbina czy cos innego. Jesli powie mi ze musze dolozyc kolejne 3 tysiace za turbine to "grzecznie" podziękuje i zawioze auto gdzie indziej .. tylko gdzie :mysli:. Gosciu kręci wyraźnie, dziwi mnie tylko ze maja wyrobiona juz dosc dobra renome, zajmuja sie tylko i wylacznie Audi/VW na hali stoi z 7-8 audic, a staraja sie mimo to kombinować :disgust:. Jak dla mnie to albo poskładali źle głowice albo nie ustawili kąta wtrysku. Ale tego sie dowiemy lub tez nie w poniedziałek.

Jak coś będe wiedział konkretnego lub śmiesznego/żałosnego to sie odezwe w tym temacie.

pozdrawiam i dziękuje za pomoc. :notworthy::good:

Opublikowano

Żeby stwierdzic że turbina leży to należałoby podpiąc vaga i odczytac ciśnienie doładowania a po drugie gdyby faktycznie wpadł jakiś kawałek metalu turbinę zablokuje a nie rozwali.Turbiny padają gdy się wyrobi luz nawałku i bierze olej . Kawałek metalu nie powoduje takich usterek, rozebrac ,wyczyścic , złożyc - odpalic

Mocno się mylisz.

Kawałek metalu w turbinie robi ogromne spustoszenie.

Wygląda to potem tak, jakby bomba wybuchła.

Opublikowano

Napisz do Piotruśia , może Ci pomoże jak będziesz miał troszkę szczęścia...

Jest rzut beretem od Katowic...

mi pomogl i polecam!!! :good:

Opublikowano

.... to "grzecznie" podziękuje i zawioze auto gdzie indziej .. tylko gdzie :mysli:.

Jak coś będe wiedział konkretnego lub śmiesznego/żałosnego to sie odezwe w tym temacie.

W PL są tylko dwie osoby/serwisy/firmy/etc., którym powierzam/powierzyłbym w pełni zaufania swoje audi z uwzględnieniem, że to TDI V6 - Sserwis, Pan Sopa oraz Piotruś. Zresztą Trzeniu już powiedział co masz zrobić. Przecież to rzut kamieniem od Ciebie. Poniosłeś już koszta, ale zlituj się nad swoją niunią i oddaj ją prawdziwemu fachowcowi :wink4: To co oni wyprawiają to nie jest szopka tylko szopa, a najgorsze, że na Twój koszt !

pozdr. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no to kaj ma warsztat Piotruś ? przyda sie na przyszlosc :tongue4: