Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

audi a4 b7 1,8t podczas odpalania na zimnym dziwny dzięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Myślałem że może wtryski są złe ale kupiłem wtryski na podmianke  i nic lepiej troszkę palił na benzynie ale po jeździe  na gazie ciężko mu wskoczyć na takie obroty wysokie przy stracie. 

Opublikowano

Trochę bez sensu tak w ciemno wymieniac podzespoły. Są jakieś inne objawy podczas jazdy na PB? Zrób logi to może prędzej się coś wyjaśni

Opublikowano
  • Autor

Właśnie ze są inne bo ciężko  mu wskoczyć na obroty ale nie  ma tego dźwięku.  I po wymianie wtryskow lepiej auto się zachowuje. A gdy pojadę  na LPG i wylacze go na LPG to jest dźwięk i dalej ciężko pali. Czytałem że niektórzy wymienili łańcuchy i nich to nie dało dlatego tak szukam czegoś innego.

Opublikowano
  • Autor

Zauważyłem że auto podczas odpalania na zimnym  nie wskakuje na wyższe obroty za drugim razem  wskakuje na obroty wyższe i odwrotnie. Macie jakieś pomysły 

Opublikowano

Sprawdź ciśnienie paliwa może pompka już niedomaga. A jak pojeździsz tylko na benzynie to objawy są takie same przy odpalaniu?

Opublikowano
  • Autor

Witam jeżdżę teraz na benzynie i niby mi pali normalnie nie ma tego trrr. Znalazłem na forach że elektro zawór może puszczać gaz gdzieś do wlotu powietrza i nie ma prawa palić auto dobrze.

Opublikowano

Poranne zagrzechotanie lancuchem jest normalne ale tutaj stanowczo za długo, napinacz lichy, łancuch rozciagnety albo zapchany smok olejowy. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam jeżdżę teraz na benzynie i niby mi pali normalnie nie ma tego trrr. Znalazłem na forach że elektro zawór może puszczać gaz gdzieś do wlotu powietrza i nie ma prawa palić auto dobrze.

Opublikowano
Dnia 31.01.2017 o 22:10, Daro0919 napisał:

ponoć ori te odgłosy sa tylko rano i pierwsze odpalenie bo potem juz ich nie ma

za 700 pln to nie ORI. Wymień jeszcze zawór zwrotny olejowy przy filtrze oleju.

Dnia 12.02.2017 o 23:13, kaman5151 napisał:

Do 3 sekund trwania nie ma się czym przejmować. 

Zawsze można zrobić logi aby sprawdzić jak rozrząd jest ustawiony i jak pracuje.

Do 3 sek... nie jest OK! może 1/4 sekundy jest ok... ten dźwięk to tarcie łańcucha o głowicę do momentu az napinacz poprzez ciśnienie go napnie. A tarcie codziennie po 2-3sek to pewność opiłków w oleju i inne jaja... Ale z logami masz rację. Dawaj tu logi kanłów 060 090 093. Sprawdzimy. Zrób test systemu na kanale 094 (adaptacja) i powiedz nam czy wyświetla komunikat "system ok"... 

Jeżeli faktycznie kolega wymienił już pompe, olej łańcuch i napinacz to może jest źle złożony. Proszę o logi i test systemu. Opis znajdziesz na forum... wpisz test kanału 094.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ja znowu z tym problemem bo przez 2 dni po jeździe tylko na benzynie nie miałem tego problemu trr ale dziś odpaliłem po dniu stania i dalej było to samo.  Ale też nie słyszałem zeby się pompa od paliwa zalaczyla. A dwa wyczytałem na forum że może rozrzad jest przestawiny.? Niby ktoś tam pisze ze jest tego problemu na forach ale ja nie widzę tego. 

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Ja mam to trrr przy opalaniu tylko i wyłącznie na zagrzanym silniku (min 10 minut jazdy) i odpaleniu po godzinie stania samochodu, do ok 45min jak odpale to tego nie ma co się Panowie dzieje? 

Opublikowano

Panowie mierzylem właśnie ciśnienie i na mocno rozgrzanym silniku na jałowym mam 1.5bara, przy 2 tys obr 3.6bara i przy 3.5tys obr 4 bary, maksymalnie dochodziło do 4,3bara na najwyższych obrotach, więc jest ok? 

Opublikowano

Jest ok. Daj sobie spokój, bo osiwiejesz.