Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APS] Instalacja gazowa do silnika 2,4 V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako nowicjusz odrazu zwracam się z prośbą do wszytkich którzy mogą mi coś doradzić wzwiązku z montażem w moim autku instalacji gazowej. Autkiem jeżdze od nie dawna. No ale jest to kosztowna jazda biorąc pod uwagę ceny PB w stosunku do gazu. Prosliłbym o polecenie mi jakieś instalacji i podaniu, jeśli to możliwe orientacyjnej ceny. Wiem orientacyjnie że będzie to około 4tys zł. Zależy mi na tym by osiągi auta nie zmalały, i aby kultura pracy silnika,głownie hałas, nie zwiekszył sie znacznie. Czytałem w którymś z postów że niektóre wtryskiwacze sprawiają ze silnik klekocze jak diesel.Z góry dziękuje za wszelką pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzięki devastation, ale może ktoś mógłby podsunąć jeszcze jakąś instalacje? A i przy okazji prośba do osób z okolic Lublina, Zamościa. Polećcie mi jakiś dobry warsztat w którym montują LPG. Może słyszeliście o takim, może sami tam zakładaliście i jesteście zadowoleni.Pozdrawiam

Opublikowano

Z czystym sumieniem mogę Ci polecić instalacje Stag300. Ja zapłaciłem 2800, zrobiłem już kilkanaście tysięcy i nic (odpukać) A co do warsztatu to zakładałem w Kraśniku-super montaż i serwis Jak będziesz zainteresowany po namiary pisz na PW

Opublikowano

także polecam staga 300, jest dopracowany. Pamietaj że do Twojego silnika potrzebne są szybkie i wydajne wtryskiwacze ( w przeciwnym razie będziesz wiecznie walczył z zapalonym check-iem :sick3:).Ale silniczek do gazu fajny.. :good:

Opublikowano

ja mam stag300 , samochód chodzi rewelacyjnie ja dałem w czercu za instalację ze zbiornikiem w kole i wlewem w klapce 3850zł

Opublikowano

ja bym zakładał BRC :> :> :> :>

Opublikowano
  • Autor

Mówicie stag 300, dzięki michalb007,michuNS,Rafal_, devastation za odpowiedź :). O tej instalcji stag 300 coś już czytałem i faktycznie jest polecana do tego silnika, ale o brc też dobrze piszą.Mam nadzieje że w podjęciu decyzji pomogą mi kolesie z warsztatu, coś doradzą. Wkońcu to fachowcy :). Pozdrawiam

Opublikowano

jezeli sie zdecydujesz na staga to pisz na pw podam Ci bezpieczny zestaw do Twojego autka ( przykładowy), a co do doradztwa "fachowców" to miej dystans ,bo różnie z nimi bywa.Im wiekszą masz wiedze na temat gazu tym mniej ewentualnych kłopotów po założeniu. nie twiedze ze tak jest ze wszystkimi gazownikami, ale spora grupa montażystów wie mniej niż koledzy z forum :>

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam temat. Powiedzcie mi Panowie jak te silniki sprawują się na gazie. W mojej okolicy gość montuje stag300 i słyszałem dobre opinie o nim i o tej instalce że jest zalecana do tego włąśnie silnika. Czy spadek mocy jest zauważalny, przełączanie z Pb na LPG, ile pali taki silnik...Pozdrawiam!!

Opublikowano

jezeli sie zdecydujesz na staga to pisz na pw podam Ci bezpieczny zestaw do Twojego autka ( przykładowy), a co do doradztwa "fachowców" to miej dystans ,bo różnie z nimi bywa.Im wiekszą masz wiedze na temat gazu tym mniej ewentualnych kłopotów po założeniu. nie twiedze ze tak jest ze wszystkimi gazownikami, ale spora grupa montażystów wie mniej niż koledzy z forum :>

Tylko można się z tym zgodzić-jestem słaby z motoryzacji, ale dzieki czytaniu o LPG, na pewno już teraz nie dałbym sobie wcisnąć kitu... Chociaż do mojej instalacji mam zero zastrzeżeń :)

Opublikowano

ja zrobiłem 15 000 km i jak narazie bez kłopotów spadek mocy jeśli jest to bardzo mały a spalanie to od 11,5 wzwyż, ale w 13 litrach można sie spokojnie zmieścić nie jeżdżąc wcale wolno. Przełączanie z PB na LPG kompletnie nie odczuwalne musze zawsze spojrzeć na wskaźnik żeby wiedzieć czy to już :] więc z mojej strony jak narazie polecam , aha mam instalke Stag