Matt7955 Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Witam, cały czas walczę ze słabym doładowaniem. Kupiłem od znajomego zaworek N75J z S2 (100% sprawny) i doładowanie w peaku jest na poziomie 0.5b, czyli zdecydowanie trochę brakuje. W vagcomie zero błędów. Filtr powietrza nowy, katalizator zastąpiony DP, klapka od WG na miejscu. Po zdjęciu węża z gruchy auto idzie jak złe. Nie mam pojęcia gdzie leży problem, czy to wina uszkodzonej gruchy czy co? Na jałowym sztanga się rusza przy przygazowaniu. Kiedyś jak miałem wyjętą turbinę, to sprawdzałem przy ilu się otwiera klapka, co sądzicie? Nie za szybko? Może bym wpiął MBC między N75, a gruchę? Logi zrobię w najbliższym czasie.
krzysztofaeb Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Witam.manometr panie trzeba podłaczyc taki z zakresem do np 2bary wtedy odczyt bedzie bardziej wiarygodny.Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
zwalowy Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 zacinajacy sie DF...raz idzie a raz nie
zwalowy Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 zaworek upustowy Zawartość dodana 2 minutes later sorka....zle napisalem .......DV Zawartość dodana 6 minutes later skoro po zdciui weza z gruchy auto jedzie to nie szukajk problemu a bagazniku.....logika
zwalowy Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 hmmm jakas przyczyna byc msi........jest tak na obu paliwach?
Matt7955 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 Tak, na obu takie samo doładowanie. Powoli zaczynam obstawiać problem ze sterownikiem ECU.
Łukasz13 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zrób logi dynamiczne, co do doładowania to co to znaczy że zdecydowanie brakuje? bo seria nie ładuje wiecej jak 0,5-0,6 bar w zależności od temp.
Matt7955 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Opublikowano 6 Lutego 2017 Zdecydowanie brakuje, bo mam zaworek N75J.
Rekomendowane odpowiedzi