Stanley84 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu w moim aucie Zaraz po odpaleniu silnika z pod pokrywy silnika wydobywa się dziwny metaliczny dźwięk. Po jakichś 2-3minutach ustepuje Co to może być? Edytowane 5 Lutego 2017 przez Stanley84 Metaliczne stuki na zimnym silniku
mufik900 Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Jak silnik się zachowuje podczas jazdy kiedy jest to stukanie?
Stanley84 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Opublikowano 6 Lutego 2017 Dnia Sunday, February 05, 2017 o 15:41, Stanley84 napisał: Witam, od jakiegoś czasu w moim aucie Zaraz po odpaleniu silnika z pod pokrywy silnika wydobywa się dziwny metaliczny dźwięk. Po jakichś 2-3minutach ustepuje Co to może być? Zawartość dodana 3 minutes later Po 2-3 minutach stukot ustaje. A tak poza tym to silnik pracuje ok. Zauważyłem że gdy odpale na zimnym stuka, lecz gdy wylacze nawiewy, oraz klimatyzację przyciskiem off. To przestaje szukać, dziwne. Zawartość dodana 15 minutes later Dodam że problem zaczął się jak byłem w grudniu w pl, auto bylo zaraz po wymianie oleju , paska wielorowkowego,wraz z rolka i napinaczem.Auto stało cały dzień, był mróz około -10 . Wieczorem odpaliłem auto z małą trudnością, i zauważyłem ten okropny metaliczny dźwięk.
Rekomendowane odpowiedzi