trus74 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam Walczę z padającym akumulatorem i odkryłem taki patent ominięcia przekaźnika, wie ktoś co tam powinno siedzieć pozdrawiam
trus74 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Opublikowano 6 Lutego 2017 Odkryłem, że jest odpowiedzialny od świateł tzw. krótkich Czy byłby ktoś tak miły i podał numer tego przekaźnika
prezesik18 Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 ale czy ten kabelek jest przyczyną poboru prądu w Twoim aucie? Odłącz klemę minusową w aku, wepnij szeregowo multimetr ustawiony do pomiaru natężenia prądu i zobacz co się stanie po wyjęciu tego kabelka. Wedle instalacji elektrycznej sam naprawiam audi a4, w miejscu gdzie masz ten kabelek znajduję się przekaźnik częstotliwości pracy wycieraczki. a jeśli ten kabelek jest od świateł mijania, to wiedz że masz namieszane w aucie bo w a4 nie ma przekaźnika odpowiedzialnego za światła mijania.
trus74 Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie, ten kabelek nie jest przyczyną poboru prądu, ponieważ oczywiście sprawdziłem i nie zmienia się nic na amperomierzu. Ale po odłączeniu gasną światła mijania. Już jak idiota na parkingu zaczepiam ludzi jadący A4 aby pokazali przekaźniki i nawet tam nic nie ma, Wycieraczki działają jak należy, czyli u mnie siedzi gdzieś indziej. Co dziwne, codziennie mierzę pobór prądu, i codziennie wychodzi mi inny wynik, na starym akumulatorze miałem 0.50A-0.20, wstawiłem nowy to nawet 0.05A miałem i byłem zadowolony, ale dalej spadało dziś już pokazywało 0.15A. Nawet nowy multimetr kupiłem. Wyciągałem bezpieczniki te z boku drzwi i nic nie wpływało na pomiar pomijając lekkie machnięcia. Pod maską tylko odłączyłem od gazu ale też nic nie zmieniło Jak tylko zrobi się cieplej i wygospodaruje odrobinę czasu, zacznę wyciągać przekaźniki wszędzie tam gdzie znajdę. Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem, już myślałem, że tu nikt nie zagląda i nikt nie pomoże. Pozdrawiam Władysław
badyl666 Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam. Ta podstawka zielona na rysunkach jest opisana jako "sterownik lusterka z funkcją odchylania" . Ja na twoim miejscu zajął bym się światłami mijania i doprowadził ich do porządku. Droga kabla zasilającego jest prosta. Ze stacyjki wychodzi gruby kabel żółto-czarny i idzie do wyłącznika świateł a na mijania wychodzi żółty do bezpieczników i żarówek. Pozdrawiam
trus74 Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Opublikowano 22 Lutego 2017 Problem tymczasowo rozwiązany. Podpiąłem do komputera i wykasowałem wszystkie błędy i od kilku dni spokój
Rekomendowane odpowiedzi