Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Bulgotanie w nagrzewnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem takie bulgotanie w swoim AFN właśnie po wymianie termostatu i płynu, mechanik u którego to robiłem powiedział że te silniki trudno się odpowietrzają i poradził dobrze "przegonić" auto i sprawdzić potem stan płynu, pojechałem na autostradę, zrobiłem kilkanaście kilometrów z pedałem w podłodze, płynu faktycznie trochę ubyło, dolałem i od tamtej pory cisza, bulgotanie ustało.

Opublikowano

Mam takie bulgotanie jak odpalam po nocy na zimnym silniku jak go rozgrzeje bulgotanie zanika, do wymiany mam termostat i płyn ( temp. max 75) wiec zobacze co będzie po wymianie :)

Opublikowano

Jeśli w serwisie Ci tak powiedzieli to może tak jest faktycznie ale wiem ze w niektórych serwisach to się znają jak ja Malarstwie :blink: Mam w swoim doświadczeniu pobyt w MB i nie życzę tego nikomu bo serwis nic nie pomógł a chłopaki ze zwykłego warsztatu doprowadzili do porządku SLK do wymiany była cewka a oni chcieli wymienić kompresor rachunek kosmiczny... szkoda gadać...

Może rzeczywiście jest tak z tą nagrzewnicą . Ja u siebie po wymianie uszczelki pozbyłem się tego problemu ale jak koledzy też tak maja to pewnie norma :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Problem z Bulgotaniem rozwiązany przynajmniej na razie okazało się jednak że nie była to wina uszczelki czy głowicy po prostu powierzchnia bloku była krzywa ale uporałem się z tym teraz chodzi nie bulgocze i mam nadzieje ze tak pozostanie :)

Opublikowano

Miałem takie bulgotanie w swoim AFN właśnie po wymianie termostatu i płynu, mechanik u którego to robiłem powiedział że te silniki trudno się odpowietrzają i poradził dobrze "przegonić" auto i sprawdzić potem stan płynu, pojechałem na autostradę, zrobiłem kilkanaście kilometrów z pedałem w podłodze, płynu faktycznie trochę ubyło, dolałem i od tamtej pory cisza, bulgotanie ustało.

U mnie po wymianie termostatu był taki sam problem i rozwiązałem go tak jak kolega rozgrzewając samochód do temp. otwarcia termostatu i następnie 20km z pedałem w podłodze :)

Bulgotanie, a właściwie przelewanie zniknęło. Mechanik też wspominał o trudnym odpowietrzaniu tych silników i jeszcze mówił o tym żeby sprawdzać poziom płynu tak żeby nie był poniżej minimum (a najlepiej utrzymywać stan po środku) bo wtedy z powrotem się zapowietrza, a wynika to z tego że nagrzewnica jest wyżej od zbiorniczka wyrównawczego :cool1:

Opublikowano

odpowietrza sie bardzo prosto, tylko warunkiem jest podniesienie zbiorniczka wyrownawczego powyzej odpowietrznika :cool1:

[br]Dopisany: 13 Luty 2009, 11:08_________________________________________________i nie naraza sie glowicy na przegrzanie

Opublikowano
  • Autor

całkowita racja :) ja tak samo teraz odpowietrzałem jak zbiorniczek jest wyżej to w moment się odpowietrza i nie musiałem robić 20 km żeby dało efekt