Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z elektryka klapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie,

od dłuższego już czasu światełko w bagażniku raz świeciło się, a raz nie (oczywiście przy otwartej klapie).

Ale cała reszta oświetlenia tylnej klapy działała. Dziś sprawdzałem światła przed trasą i okazało się nagle że kompletnie nic nie swieci, a na dodatek bagażnik nie otwiera się (a chwilę wcześniej pakowałem rzeczy i normalnie działał). Po czym rozebrałem bagażnik ściągałem wszystkie pancerze, gumki, itp.... Kable całe wszystko wygląda ok.  Po czym na krótko (z akumulatora podpiąłem plus i minus) do silniczka zamka i pracuje normalnie. Aczkolwiek po naciśnięciu klamki bagażnika słuchać tylko cyk i koniec nie słuchać w ogóle silniczka. Prócz tego nie działa oświetlenie tablicy, przeciwmgielne.

Proszę was bardzo o pomoc bo mieszkam w Niemczech, a jak wszystkim wiadomo tutejsze usługi w warsztatach są warte miliony. 

Z góry dzięki za pomoc. 

Opublikowano

Kable nie są ok, tylko wyglądają. Było tu maglowane milion razy. Łamią się w środku izolacji w okolicy otworu przez który wchodzą do nadwozia.

Opublikowano

Ok dzięki bardzo za odpowiedz spróbuje jutro z tym powalczyć. I zobaczymy czy masz racje. Ale w tym przypadku każda podpowiedz się liczy:) wielkie dzieki