PC06 Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Witam wszystkich. Ostatnio przy okazji przeglądu instalacji gazowej w moim Audi A4 B5 1.8 125KM ARG, rocznik 1999 okazało się, że mam przetarty jeden z węży pod maską (znajduje się pomiędzy pokrywą góry silnika a zbiorniczkiem na płyn chłodniczy). Symbol jaki widnieje na tym wężyku to "06B 133 783C". Wydaje mi się, że jest to wąż od podciśnienia (czy mam rację?) bo gość powiedział, że mam na benzynie trochę za wysokie obroty na wolnych. Gdzie dostanę taki wąż ? Czy możecie mi podać link lub adres do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego który może mieć w asortymencie taki wężyk ? Jestem z okolic Krakowa i w jednej z dużych hurtowni w jakich pytałem niestety nie posiadają. Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 9 Lutego 2017 przez PC06
k232 Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Wpisz sobie ten numer w google i będziesz miał do wyboru do koloru Na pewno dobry numer zapisałeś? Nie wiem czy to nie przypadkiem wąż idący do odmy. Edytowane 9 Lutego 2017 przez k232
Gość Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Pojdziesz do pierwszego lepszego motoryzacyjnego to ci zamówia z aso Edytowane 9 Lutego 2017 przez uszol
A4CCH Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Ja niedawno zmieniałem węże chyba z 2 lub 3, kupiłem w ASO. Ten co wkleiłeś chyba również Któryś bym właśnie od podciśnienia, ale nie wiem czy to ten, bym zajrzał pod maskę to bym Ci pokazał który to był Ciężko może być Ci je dostać gdzie indziej, no i trochę zapłacisz za ten wąż Oklej na razie taśmą izolacyjną cały i nawiń troszkę tej taśmy, a nie jedna warstwa, zamów wąż, taśma na razie coś tam powinna pomóc, ale problemu raczej w ten sposób nie rozwiążesz Po zmianie możesz również zaadoptować przepustnicę. Edytowane 10 Lutego 2017 przez A4CCH
Rekomendowane odpowiedzi