4matic Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Koledzy macie pomysł dlaczego ledy nadal się ściemniają podczas włączenia kierunkowskazów mimo zaznaczonego Byte 3 bit 7 ? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Lutego 2017 przez 4matic
lukejag Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Czy Bit 7 nie odpowiada za fakt wyłączania (inactive) DRLi (światła dzienne) podczas gdy masz włączony kierunek (Turn Signal active) ? Na mój gust - odznacz bit 7 jeżeli nie chcesz żeby się ściemniały Edytowane 15 Marca 2017 przez lukejag
4matic Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 Tak też robiłem bo w sumie w pewnym momencie doszedłem do identycznego wniosku. Niestety czy bit 7 zaznaczony czy odznaczony Ledy i tak ściemniają się podczas włączenia kierunkowskazów.
dembu19 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Dnia 15.03.2017 o 14:41, 4matic napisał: Tak też robiłem bo w sumie w pewnym momencie doszedłem do identycznego wniosku. Niestety czy bit 7 zaznaczony czy odznaczony Ledy i tak ściemniają się podczas włączenia kierunkowskazów. Może nie kliknąłeś Do it! po odznaczeniu ptaszka w bit 7... nie ma opcji, żeby się ściemniały przy prawidłowym kodowaniu.
4matic Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Opublikowano 23 Listopada 2017 Problem rozwiązany. W wersji facelift działa poprawnie działa procedura : 9. Disable LED ‘wink’ on turn signal – facelift 09 – Cent. Elect.] [Security Access – 16] (enter security code. One of the default codes is- 20113) [Adaptation – 10] -> Channel 3 (Heading Wink Brightness) Default Value is 26, Setting value to 88 (Makes it identical to normal brightness) Wcześniej stosowałem procedurę dla pre facelift-a, która była nieskuteczna w moim przypadku. 8. Disable LED ‘wink’ on turn signal – pre facelift [09 – Cent. Elect.] [Coding – 07] -> Long Coding Helper -> Byte 3 Bit 2 – LEDs remain at full brightness with parking lights (1 = active) Bit 7 – Turn off LED-strip DRLs with indicators (1 = active)
krystek590 Opublikowano 23 Listopada 2017 Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) u mnie neon się ściemnia tylko przy ustawieniu włącznika na 0. Tak ma być, czy przy światłach mijania też się ma ściemniać?. Jest to tak małe przyciemnienie, że prawie go nie widać, a mam neon rozjaśniony na 70%. Tak ma być? chyba to będzie wina ustawień dla przed lifta jak pisze 4matic. Przybliżysz co się ustawia w tym 3 kanale? jasność? Edytowane 23 Listopada 2017 przez krystek590
4matic Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Opublikowano 24 Listopada 2017 U mnie również LED ściemnia się tylko przy pozycji 0 lub AUTO oczywiście jak nie są załączone światła mijania. Nie zauważyłem aby podczas włączonych świateł mijania LED się ściemniał. Niestety już nie pamiętam jaką wartość ustawiłem na kanale 3 ale przy najbliżej okazji sprawdzę i dam znać.
Rekomendowane odpowiedzi