Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Uderzyłem tylnym kołem o krawężnik i coś nie tak z autem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko uderzyłem dzisiaj bokiem auta o krawęznik prowym tylnym kołem dokładnie to felgą aluminiową przy prędkości 20km/h może i nawet mniejszą felga jest zrysowana i trochhe była skrzywiona założyłem zapas ale mam teraz krzywo kierownice i troche mnie żrzuca na lewą strone. Mam napęd quattro. Cz ktos był może w takiej sytuacji i czy może sie przy takim uderzeniu coś poprzestawiać z mostem tylnim. I jeszcze jedno czy możliwe że sie coś pokrzywiło.

Opublikowano

Bardzo możliwe ze cos mogłeś skrzywić :kwasny: podjedź na jakiś serwis niech ci to sprawdzą :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

ja pracuje w serwisie ale bede to mugł sprawdzic dopiero jutro a jak myślisz co mogło sie pokrzywić.

Opublikowano

troche sniegu spadlo i sie chcialo bokami polatac co? :naughty: pewnie ze mogles cos pokrzywic jedz na kontrole to sie dowiesz co narobiles :wink4:

Opublikowano

mogłes wachacz skrzywić :gwizdanie: mogłeś cos innego jutro bedziesz wiedział :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

tego sie obawiam że mnie to drogo będzie kosztować ale no coż człowiek uczy sie na błedach często głópich ;(

Opublikowano

No to się troszke posypie kasy w nowym roku :kwasny: dziwne ze krzywo kiera jest skoro udezyłeś tylnim kołem :mysli:

Morał jest jeden, nie ma co świrować bo Quattro tez się slizga, a jutro chciałem jechać polatać gdzieś moim A6, lepiej sobie odpuszcze :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

no i co sie okazało ku mojemu zdziwieniu niewidać zadnych śladów skrzywień ani nić widać jedynie że na śrubach od regulacji zbieżności sie na śrubach przesuneło no to czeka mnie zbieżność. A teraz sie czyje tak jak by d*pa mnie chciale wyprzedzić podczas jazdy :confused4:

Opublikowano

jesli nic Ci sie nie pogielo (poza felga) i mechanicznie nie ucierpial zaden element ukladu przeniesienia napedu tylko sama geometria sie przestawila i jest do regulacji to powinienes sie cieszyc... przy zlej geometrii tez bedziesz robil 4 slady :hi:

zrob porzadnie ustawienie geometrii :good: wtedy tez wyjdzie czy na 100% masz wszystko proste :)

Opublikowano
  • Autor

wiem juz mam namiaru na porzadnego gościa co robi w takich autkach geometrie, ale trzeba czekam do wypłaty :(