soku11 Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Hej, Jak w temacie. Radio w moim A4 przestało odbierać - traci sygnał. CD działa dobrze . Jak dotknę antenę dachową, to odbiera dobrze. W warsztacie wymienili mi wzmacniasz anteny (takie małe pudełeczko ukryte gdzieś przy zmieniarce w bagażniku) i nic to nie dało. W stopce anteny mam też GPS do nawigacji. Ktoś ma pomysł co jest nie tak? Bat anteny nie ma przełamań. Albo chociaż jak można sprawdzić czego to kwestia? Edytowane 17 Lutego 2017 przez soku11
-Tomas- Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 Łatwiej by było jak byś powiedział czy masz sedana czy avanta. Miałem to samo, lekko dotkniesz bat anteny to gra, przóbowałem go nawet wykrzywić lekko i nic. Sama wymiana bata też nic nie dała. Wymieniłem całą antene na używaną z innej A4 i gra do dziś.
soku11 Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Opublikowano 19 Lutego 2017 Avant - zapomniałem napisać Dzisiaj podczepiłem bat od A3 (tak na przypał połączyłem bo inne wyjście - przez śrubę) i grało lepiej. Pytanie czy ryzykować wymianę samego bata który kosztuje pewnie z 10zł czy kupować całą antenę? Antenę mam niestety z GPS więc używana kosztuje bagatela 150zł... No i nie wiadomo ile to pogra. A może da się kupić jakiś inny nowy zamiennik?
karol24 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 oj i mnie czeka walka z anteną wzmacniacz jest tylko ten przy szybie bagażnika? bo w stopce anteny też coś jest pod batem.
soku11 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Opublikowano 27 Lutego 2017 Kupiłem wstępnie sam bat z alledrogo, bo tańszy. Zobaczę czy coś pomoże. U mnie wzmacniacz był gdzieś skitrany w boczku. Takie czarne pudełeczko. Co pod stopką jest to nie wiem
soku11 Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Opublikowano 6 Marca 2017 Chyba i u mnie trzeba będzie wymienić całą stopkę :/ Wymiana bata niestety nic nie pomogła.
karol24 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 ja mam antenę z GPS i tu zaczynają się schody pół biedy jak by to była zwykła antena
soku11 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Opublikowano 13 Marca 2017 Witaj w klubie - u mnie też z GPS... Na allegro ze 3 sztuki w raczej miernym stanie za grubą kasę. Zastanawiam się czy by jakaś z np B6 (typu rekin) nie podeszła ...
karol24 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Pewnie by podeszła, ciekawe czy bebechy w takiej antenie są takie same. Będzie cieplej to zamienię samą antenę z Polo żony żeby tylko sprawdzić czy to antena czy wzmacniacz...
soku11 Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 Kurde znalazłem ładną używkę o numerze 8L0035501E a u mnie jest z końcówką B :/ Wie ktoś czy takie coś podejdzie? Z tego co widzę, to w wersji B z anteny odchodzą dwa kable, a z E 3 kable.
soku11 Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Opublikowano 24 Marca 2017 Jak coś to ta literka na końcu jest nieistotna. Zmieniłem podstawkę i działa. Podobno można jeszcze rozkręcić antenę i poodginać blaszki i też będzie działać ale tego nie próbowałem.
soku11 Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Opublikowano 28 Marca 2017 Cytuję: A zobacz czy jak ja przenieść na prawo albo lewo nie zbiera lepiej u mnie to samo było trzeba ja odkręcić rozpinasz kabelki (wciskamy jedno w drugie i przekrecasz) od spodu nasz śrubki torx o ile dobre pamiętam 15 i blaszki podginasz co dotykają wyjścia na bat
Rekomendowane odpowiedzi