Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKE] Buczy podczas ruszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Jestem posiadaczem audi a4 b7 1.9 tdi bke sedan problem jest taki że podczas ruszania przy obciążeniu silnika odchodzi dziwny odgłos w okolicach silnika              ( buczenie, wycie)  po czym ustaje problem pojawia się na każdym biegu oprócz wstecznego link do filmiku 

Edytowane przez Dami22
Dodanie linku
Opublikowano

to się dzieje podczas puszczania sprzęgła,

gdy wrzucony jest bieg,

wciśniety pedał sprzęgła.

czy wystarczy dodać gazu?

autem można ruszyć? itp itd

kiedy tak się stało? od poczatku po zakupie, czy w jakiś szczegółnych okolicznościach.

trochę więcej informacji, na filmiku widać że auto stoi pod ścianą i momentami coś piszczy... nie widzę abyś ruszał,

im więcej opiszesz tym będzie łatwiej..

Opublikowano

Dzieje się tak gdy jest wrzucony bieg  na pół puszczonym sprzęgle każdy bieg wchodzi, normalnie się jeździ tylko sprawa jest taka gdy np. pod górkę czy na zaciągniętym ręcznym wrzucam jedynkę puszczam do połowy sprzęgło to zaczyna buczec wyć jak na powyższym filmiku dzieję się to na każdym biegu skrzynia 5 a na filmiku miałem zaciągnięty ręczny wrzucony pierwszy bieg i do połowy miałem puszczone sprzęgło a auto kupiłem rok temu w kwietniu a problem pojawił się tydzień temu 

Opublikowano

Dziwne, ze nie slychac tego na wstecznym. ale tak bym sugerowal zajrzec do dwumasa, sprzegla i lozyska wyciskowego.