Poldek997 Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Witam wycieraczki zatrzymują się w dziwnej pozycji.. robią pełny zakres pracy na szybie lecz zamiast zostać w spoczynku na dole szyby przesuwają się lekko w górę co widać na filmiku. Ktoś miał z czymś takim do czynienia ? Wycieraczki działają na każdym biegu chodzą szybko bez problemów. Przekaznik za późno rozłącza dopływ prądu i zatrzymują się wyżej niż powinny czy ktoś ze względu na pogodę zaczarował mi wycieraczki !? http://patrz.pl/film,video0030-mp4,153748.html Link do filmiku wyzej
Biskup987 Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Hmmm mechanizm wycieraczek zatarty ? Ja miałem podobnie i musiałem silniczek wymieniać
Fido Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Przestawiony trzpień mechanizmu na ośce silnika. Odkręcić,przestawić o 2-3 ząbki i dokręcić ponownie.
spraniec Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 A wcześniej miałeś tak,czy się tak zrobiło?
Fido Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 31 minut temu, Fido napisał: Przestawiony trzpień mechanizmu na ośce silnika. Pomyłka, jednak to nie może być przestawiony trzpień bo skrajne zasięgi są prawidłowe.
spraniec Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 7 minut temu, Fido napisał: Pomyłka, jednak to nie może być przestawiony trzpień bo skrajne zasięgi są prawidłowe. Nie kolego masz rację z trzpieniem:) Ramiona są dobrze ustawione tylko na silniczku...
spraniec Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Silnik robi pełny obrót. zaczyna w połowie szyby i tak kończy
Poldek997 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Opublikowano 25 Lutego 2017 Zrobiło mi się tak parę dni temu. Przez całą zimę zakładałem plandeke na szybę i zawsze odpaliłem wycieraczki i wyłączyłem zapłon wiadome żeby docisnąć wycieraczkami ta plandeke do szyby być może przez to co się zepsuło? Silnik raczej sprawny bo śmigaja szybko.
Fido Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Więc zrób to co napisałem w swoim pierwszym poście.
Poldek997 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Opublikowano 25 Lutego 2017 5 minut temu, Fido napisał: Więc zrób to co napisałem w swoim pierwszym poście. Tak właśnie zrobię jak napisałeś bo nic innego już nie idzie wymyślić. Wieczorem się za to zabiorę i zdam relacje.
Rekomendowane odpowiedzi