airton Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Panowie, glupie pytanie, ale wole się upewnić... padła mi sprężarka od klimy, jednak uporam się z tym dopiero w okolicach kwietnia. Czy mogę spokojnie jezdzic ze zwyklym nawiewem bez włączania klimy przez ten miesiac, półtora?
Hezen Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Nic sie nie stanie.Skąd wiesz że sprężarka padła?
airton Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 Do wymiany mialem caly napinacz, pasek wielorowkowy, klinowy. Przy demontazu okazalo sie, ze sprezarka jest w tragicznym stanie...
radekrp90 Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Co to znaczy "tragiczny stan", bo w sumie nie wiele mówi.
karaluch8 Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Ktoś ją rozbierał do wymiany paska? I stwierdził że do wymiany? Dziwne żebyś nie zauważył że nie działa, a przy wymianie paska okazuje się że stan agonalny :0
airton Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Opublikowano 2 Marca 2017 Noe, nikt go nie demontowal, po prostu gosc przy okazji sprawdzil, a dokladniej nie dopytywalem co jest z nim nie tak, bo faktycznie klima nie działała koncem zeszlego roku(prawdopodobnie kompresor nie załączał) mimo, ze czynnik byl i byla szczelna.
Kasparov Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 Witam, podepnę się, żeby nie zakładać nowego tematu, sprawa wygląda tak: Gdy włączam klime chodzi normalnie, po jakimś czasie wyłącza się z tym, że śnieżynka nie gaśnie, wiatrak od klimy chodzi, klimatyzacja nie reaguje na wciśnięcie owej śnieżynki, błędów brak.Co może być przyczyną rozłączania sprężarki?Przepraszam za składnie, post pisany na szybkosci z braku czasu.
Sebastian Kaleta Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dnia 5.03.2017 o 09:32, Kasparov napisał: Witam, podepnę się, żeby nie zakładać nowego tematu, sprawa wygląda tak: Gdy włączam klime chodzi normalnie, po jakimś czasie wyłącza się z tym, że śnieżynka nie gaśnie, wiatrak od klimy chodzi, klimatyzacja nie reaguje na wciśnięcie owej śnieżynki, błędów brak. Co może być przyczyną rozłączania sprężarki? Przepraszam za składnie, post pisany na szybkosci z braku czasu. Mam to samo , daj znać czy to naprawiłeś , słyszałem że to może być sprzęgło sprężarki .
Rekomendowane odpowiedzi