J E L I T O Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam. Co myślicie o takich właśnie olejach sygnowanych marką koncernu motoryzacyjnego? Sam leje olej Opla do auta żony i jest wszystko w porządku. Dużą zaletą tych olejów jest atrakcyjna cena, a w środku wydaje mi się że są produkty firm związanych z danym koncernem. Produkty te napewno nie są gorszej jakości bo producent by się na to nie zgodził aby do swoich aut lać 'SELEKTOL' . Drugie pytanie. Jeśli np na oleju OPLOWSKIM jest podana norma oplowska to czy można ją przekonwertować na normę np VW? 1. Olej OPEL olej silnikowy firmy Opel, typu LONGLIFE (w samochodach z systemem ECOService-Flex wytrzymuje do 50 000 km), w zestawie 5L oleju, bardzo wysokiej klasy (API SL/CF, ACEA: A3, B3, B4) przeznaczony zarówno do silników benzynowych jak i diesla. Fabrycznie nowe silniki Opla zalewane są olejem o klasach GM-LL-A-025 lub GM-LL-B-025. Nasz olej spełnia obie wymienione klasy. PRAWDOPODOBNIE TO OLEJ MOBIL'a CENA: 83ZŁ (5L) +3 ZŁ WYSYŁKA, 4l 69zł 2. OLEJ FORD Spełnia norme FORD WSS-M2C913-B, ILSAC GF-3 Posiada też zatwierdzenie normy A1/B1 czyli jest to olej oszczędzający paliwo. 3. są też oleje BMW AUDI itd.. [/img]
TOM77 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Są to produkty dobrej jakości, sam sprzedaję bardzo dużo oleju Opel i cieszy się on przyzwoitą opinią nie tylko ze względu na niską cenę, choć pewnie ten aspekt jest dla wielu kupujących ważny
J E L I T O Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2009 sprzedajesz je na allegro?
Flyer Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Nie, Tomek pracuje w sklepie z czesciami
freon Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Byłem teraz na wymianie oleju i mechanik właśnie wlał mi olej GM. Jak wybuchnie, to napiszę Za 5 L zapłaciłem 79 PLN. Na Allegro około 15 PLN taniej... ale z wysyłką wychodzi na to samo. Tyle że widziałem oferty, iż filtr Oplowski dostaje się gratis. http://allegro.pl/search.php?string=gm+olej&order=p
Cristoforo Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 jesli chodzi o olej fordowski motokraft sa to bdb oleje
OLO_GDA Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 przeciez te wszystkie oleje nie sa produkowane przez firmy ktore sa na etykiecie tylko dostarczane przez te same fuirmy ktore sprzedaja tez oleje w swoich opakowaniach. tak jak oleje esso do skrzyni automat sprzedawane przez VW jako ori olej.
Rekomendowane odpowiedzi