Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana klosza+malowanie środka+białe kierunki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z racji tego, że czekała mnie wymiana klosza postanowiłem rozebrać obydwie lampy i przy okazji usunąć pomarańczowe kierunki. Żarówki zamówione  PHILIPS  Silver Vision . Cała procedura przebiegła bez problemów, a robiłem to pierwszy raz.

Do tego chyba pomaluję te chromowane łyżwy w kloszach na czarny mat. Tylko doradźcie mi czy malujecie tylko te łyżwy czy jeszcze ten drugi większy plastik co jest w lampie? Mała fotorelacja:20170308_100127.jpg20170307_200815.jpg20170308_101334.jpg

I o te plastiki mi chodzi. Czy również je malować ? Teraz są takie bardziej szare :

20170307_200827.jpg

20170308_100318.jpg

Pomóżcie jeszcze w sprawie czym umyć klosze jak mam je już zdjęte. Chodzi mi oczywiście od środka, żeby ich nie porysować. Wystarczy płukać ciepłą wodą z np. płynem do mycia naczyń i potem wysuszyć dokładnie. Tak aby nie było zacieków ?

Edytowane przez Pepis85

Opublikowano

Ja malowałem gumą w sprayu, plasti lak czarny matowy i nic się nie dzieje. Klosze wyczyściłem denaturatem :) pomyśl o dobrym sznurze butylowym do sklejenia lamp

Wysłane z mojego XT1032

Opublikowano
  • Autor

No ja zamówiłem plasti dip czarny mat, a klej butylowy taki mam nadzieję, że się nada bo niektórzy tego używali.

SikaLastomer-710.jpg

Opublikowano
  • Autor

Pierwsza lampa gotowa. Druga schnie. Jeszcze tylko polerka i będzie ok.

17192465_1331921060180042_6702346504593812116_o.jpg

Opublikowano

Będzie duża różnica :)

Opublikowano

Ładnie, od razu przód będzie lepiej się prezentował... Sam będziesz polerował?

Opublikowano
  • Autor

Nie sam nie. Sąsiada mam od tego ;-)

Opublikowano
  • Autor

Tak to Pany wyszło. Dojdzie dokładka z cupry, bo łyso bez s-line. I oczywiście coś z gtillem trza pomodzić ;-)

17310069_1334602153245266_8664736846633661584_o.jpg

Opublikowano

Elegancko :) dokładka od cupry fajna sprawa.

Wysłane z mojego XT1032

• 1 rok później...
Opublikowano

Czołem Panowie

VCEzSkI.jpg

A ten chrom, to na jaki Torx jest? Bo mi 10 nie pasował i tak się zastanawiam teraz co to może być, a mniejszych już nie miałem numerów. Póki co wymieniłem soczewkę i pomarańczowe szkiełko wywaliłem.

Opublikowano
12 godzin temu, Marcin Lipiński napisał:

A ten chrom, to na jaki Torx jest? Bo mi 10 nie pasował i tak się zastanawiam teraz co to może być, a mniejszych już nie miałem numerów.

T8 o ile dobrze pamiętam bo mniejszego nie mam, a odkręcałem swoim zestawem.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 7.03.2017 o 11:19, Pepis85 napisał:

Witam. Z racji tego, że czekała mnie wymiana klosza postanowiłem rozebrać obydwie lampy i przy okazji usunąć pomarańczowe kierunki. Żarówki zamówione  PHILIPS  Silver Vision . Cała procedura przebiegła bez problemów, a robiłem to pierwszy raz.

Do tego chyba pomaluję te chromowane łyżwy w kloszach na czarny mat. Tylko doradźcie mi czy malujecie tylko te łyżwy czy jeszcze ten drugi większy plastik co jest w lampie? Mała fotorelacja:20170308_100127.jpg20170307_200815.jpg20170308_101334.jpg

I o te plastiki mi chodzi. Czy również je malować ? Teraz są takie bardziej szare :

20170307_200827.jpg

20170308_100318.jpg

Pomóżcie jeszcze w sprawie czym umyć klosze jak mam je już zdjęte. Chodzi mi oczywiście od środka, żeby ich nie porysować. Wystarczy płukać ciepłą wodą z np. płynem do mycia naczyń i potem wysuszyć dokładnie. Tak aby nie było zacieków ?

Powiedz mi jaka żarówke wsadziłes zamiast kierunku pomaranczowego bo chce zrobic tez tego moda w weekend. ( tzn jaki typ żarówki i model bo nie wiem )

Czy lampy ci teraz nie paruja? 

Czytalem gdzies zeby nie dotykac odbłysnika ale co to? Jak to wyglada? ?

Jaka farba pomalowałes wnetrze ? Zwykly spray czarny mat czy połysk?

Edytowane przez Pszszemek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja się też podepne z pytaniem, jaką żarówke zastosować po wywaleniu pomarańczowego plastiku z kierunkowskazu ?

Opublikowano

Tak jak w pierwszym poście kolega napisał czyli Philips Silver Vision lub Osram Diadem Chrom ;)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy a gdzie dostanę te białe klosze na kierunki?

Opublikowano

Nie dostaniesz. Albo używki na części gdzieś dorwiesz, co jest w sumie mało opłacalne. Albo wywalasz całkiem szkiełko i dajesz żarówki Diadem Chrom.