Pepis85 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Witam. Z racji tego, że czekała mnie wymiana klosza postanowiłem rozebrać obydwie lampy i przy okazji usunąć pomarańczowe kierunki. Żarówki zamówione PHILIPS Silver Vision . Cała procedura przebiegła bez problemów, a robiłem to pierwszy raz. Do tego chyba pomaluję te chromowane łyżwy w kloszach na czarny mat. Tylko doradźcie mi czy malujecie tylko te łyżwy czy jeszcze ten drugi większy plastik co jest w lampie? Mała fotorelacja: I o te plastiki mi chodzi. Czy również je malować ? Teraz są takie bardziej szare : Pomóżcie jeszcze w sprawie czym umyć klosze jak mam je już zdjęte. Chodzi mi oczywiście od środka, żeby ich nie porysować. Wystarczy płukać ciepłą wodą z np. płynem do mycia naczyń i potem wysuszyć dokładnie. Tak aby nie było zacieków ? Edytowane 8 Marca 2017 przez Pepis85
Brzozek Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Ja malowałem gumą w sprayu, plasti lak czarny matowy i nic się nie dzieje. Klosze wyczyściłem denaturatem pomyśl o dobrym sznurze butylowym do sklejenia lampWysłane z mojego XT1032
Pepis85 Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Opublikowano 8 Marca 2017 No ja zamówiłem plasti dip czarny mat, a klej butylowy taki mam nadzieję, że się nada bo niektórzy tego używali.
Pepis85 Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Opublikowano 10 Marca 2017 Pierwsza lampa gotowa. Druga schnie. Jeszcze tylko polerka i będzie ok.
Brzozek Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Ładnie, od razu przód będzie lepiej się prezentował... Sam będziesz polerował?
Pepis85 Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Opublikowano 11 Marca 2017 Nie sam nie. Sąsiada mam od tego ;-)
Pepis85 Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Opublikowano 12 Marca 2017 Tak to Pany wyszło. Dojdzie dokładka z cupry, bo łyso bez s-line. I oczywiście coś z gtillem trza pomodzić ;-)
Brzozek Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Elegancko dokładka od cupry fajna sprawa. Wysłane z mojego XT1032
MarcinL Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 Czołem Panowie A ten chrom, to na jaki Torx jest? Bo mi 10 nie pasował i tak się zastanawiam teraz co to może być, a mniejszych już nie miałem numerów. Póki co wymieniłem soczewkę i pomarańczowe szkiełko wywaliłem.
afroo. Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 12 godzin temu, Marcin Lipiński napisał: A ten chrom, to na jaki Torx jest? Bo mi 10 nie pasował i tak się zastanawiam teraz co to może być, a mniejszych już nie miałem numerów. T8 o ile dobrze pamiętam bo mniejszego nie mam, a odkręcałem swoim zestawem.
Pszszemek Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) W dniu 7.03.2017 o 11:19, Pepis85 napisał: Witam. Z racji tego, że czekała mnie wymiana klosza postanowiłem rozebrać obydwie lampy i przy okazji usunąć pomarańczowe kierunki. Żarówki zamówione PHILIPS Silver Vision . Cała procedura przebiegła bez problemów, a robiłem to pierwszy raz. Do tego chyba pomaluję te chromowane łyżwy w kloszach na czarny mat. Tylko doradźcie mi czy malujecie tylko te łyżwy czy jeszcze ten drugi większy plastik co jest w lampie? Mała fotorelacja: I o te plastiki mi chodzi. Czy również je malować ? Teraz są takie bardziej szare : Pomóżcie jeszcze w sprawie czym umyć klosze jak mam je już zdjęte. Chodzi mi oczywiście od środka, żeby ich nie porysować. Wystarczy płukać ciepłą wodą z np. płynem do mycia naczyń i potem wysuszyć dokładnie. Tak aby nie było zacieków ? Powiedz mi jaka żarówke wsadziłes zamiast kierunku pomaranczowego bo chce zrobic tez tego moda w weekend. ( tzn jaki typ żarówki i model bo nie wiem ) Czy lampy ci teraz nie paruja? Czytalem gdzies zeby nie dotykac odbłysnika ale co to? Jak to wyglada? Jaka farba pomalowałes wnetrze ? Zwykly spray czarny mat czy połysk? Edytowane 8 Listopada 2018 przez Pszszemek
sky2k Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 ja się też podepne z pytaniem, jaką żarówke zastosować po wywaleniu pomarańczowego plastiku z kierunkowskazu ?
Damianq Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Tak jak w pierwszym poście kolega napisał czyli Philips Silver Vision lub Osram Diadem Chrom
Aroo00 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Koledzy a gdzie dostanę te białe klosze na kierunki?
afroo. Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Nie dostaniesz. Albo używki na części gdzieś dorwiesz, co jest w sumie mało opłacalne. Albo wywalasz całkiem szkiełko i dajesz żarówki Diadem Chrom.
Rekomendowane odpowiedzi