Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szarpanie na gazie i bezynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, problem następujący auto szarpie na gazie i na bezynie, przy prędkości 100 km/h głównie przy przyspieszeniu. Wiecie co może się dziać, padnięte cewki? 

Opublikowano

Może świece, ile km temu wymieniałeś ?

Opublikowano

5 tyś km wymieniłem, patrzyłem wykręcałem byly ok

Opublikowano

Nnie masz VAG a żeby sprawdzić ?

Opublikowano

Właśnie nie mam, jeszcze się nie zaopatrzyłem 

Opublikowano (edytowane)

no to pierwszy zakup już wiesz jaki! ;D

check się w ogóle zapala? świeci cały czas czy przy przyspieszaniu mruga i później gaśnie. Nie rzuca silnikiem jak chodzi na jałowym (w tym momencie spadające obroty)?

Edytowane przez 3r4
Opublikowano

Check nie pali sie w ogóle nie wyskakuje żaden błąd silnik na wolnym pracuje równo  nie telepie silnikiem jest ok tylko szarpani3 przy wyprzedzaniu, przyspieszeniu 

Opublikowano

Cześć. Ogarnąłeś może ten problem. Bo mam to samo u siebie ostatnio :(

Opublikowano

Witam. 

Panowie, miałem takie szarpanie w AJL quattro, podczas przyspieszenia. Zaczęło się po montażu LPG. Fortunę wydałem na strojenie, 3 razy zmieniono mi całą instalację LPG, w ramach gwarancji, aż do najmocniejszej konfiguracji STAGa. Nic nie pomagało. Przyczyna okazała się banalna: Zapetlanie wtryskiwaczy benzyny. Za niskie ciśnienie paliwa na listwie próbowały nadgonic wtryski, efektem było ich zapetlanie przy max obciążeniu i szarpanie, silnik z napędem chciał wyskoczyć z nadwozia. Pomogło odłączenie webasto od układu zasilania i wymiana filtra paliwa. Walczyłem z tym wiele miesięcy.

Pozdrawiam 

Opublikowano

Ja u siebie miałem taki sam problem tylko ze w wolnosaku 3.0. Okazala sie za mała dawka gazu. Poprawił mape i narazie smiga.