Alamo Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Witam, Kupiłem niedawno używane Audi a4 b5 99r. Mam pytania odnośnie elektryki w środowej części między fotelami przednimi. Pierwsza i najważniejsza sprawa to nie działające gniazdo zapalniczki. Po rozebraniu pokrywy znalazłem jeden nie podłączony kabel (zdjęcie). W którym miejscu ten kabel powinien być podłączony? Bezpiecznik od gniazda sprawdziłem. Druga rzecz to fioletowa końcówka przewodu (zdjęcie). Od czego to jest? No i na koniec czarny "wichajster" (zdjęcie) o którym także nie mam pojęcia. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
marcin_franz Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Czerwony przewód jest od zapalniczki. Poszukaj gdzie został ukręcony i tam dolutuj. Fioletowe gniazdo to gniazdo do interfejsu diagnostycznego. Czarny wichajster to czujnik hamulca ręcznego
Alamo Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Opublikowano 12 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź. Gniazdo zapalniczki naprawiłem. Okazało się że kabel był wlutowany przez jednego z poprzednich właścicieli w złe miejsce...
Rekomendowane odpowiedzi