Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przytarcie Auta;/ prosze o pomoc w oszacowaniu strat;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie kobitka cofala i mnie przytarla moze nie jest to wielkie przytarcie ale nie chce zeby mnie wycyckali ;/

male 1.jpg

male2.jpg

male 3.jpg

Opublikowano

Na OC z nie własnej winy się zarabia a nie daje "wycyckać" :)

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, JawoR36 napisał:

Na OC z nie własnej winy się zarabia a nie daje "wycyckać" :)

Taka odpowiedz to sobie wsadz w buty..

Opublikowano

coś czuję, że tym tekstem ten temat jest już wyczerpany :grin:

Opublikowano
2 godziny temu, jachim22 napisał:

Taka odpowiedz to sobie wsadz w buty..

Po kiego zakładać temat, w którym z góry zakładasz, że Cię oszukają i będziesz stratny. Znając życie wczoraj Ci ta babka dopiero przetarła, świeżo co odłożyłeś spisany protokół stłuczki do szafki, a Ty już temat na forum, jakby tu zrobić, żeby nie być stratny. Poczekaj najpierw na rzeczoznawcę, wstępną wycenę, a potem możesz zacząć narzekać lub się cieszyć.

W najgorszym przypadku mogą próbować ślad na błotniku i lampie uznać jako "do usunięcia", czyli np spolerowania. Zderzak do malowania, policzą Ci ze dwieście złotych i więcej nie będą chcieli dać. W najlepszym błotnik do malowania, zderzak do ew wymiany + malowanie, lampa wymiana, co łącznie powinno dać ok 1,5tyś. Tak na moje.

Opublikowano
8 godzin temu, JawoR36 napisał:

W najlepszym błotnik do malowania, zderzak do ew wymiany + malowanie, lampa wymiana, co łącznie powinno dać ok 1,5tyś. Tak na moje.

Dobrze, że napisałś, że to Twoja wycena, bo sam zderzak jest droższy.

Na wizytę rzeczoznawcy umów się w warsztacie, gdzie będziesz mógł zdemontować zderzak do oględzin. Jeśli ma urwane zaczepy, to kwalifikuje się do wymiany. 

Opublikowano

Nikt Ci nie zapłaci 1,5tys za zderzak do B5 :grin: Zaczepy będą całe, to każą mu go w pierwszej wycenie tylko pomalować. W co Ty wierzysz :decayed:

Opublikowano
14 minut temu, JawoR36 napisał:

W co Ty wierzysz

Z przekonania jestem niewierzący. Z zawodu rzeczoznawca!

Opublikowano
Teraz, hak64 napisał:

Z przekonania jestem niewierzący. Z zawodu rzeczoznawca!

Więc tym bardziej masz świadomość, że ubezpieczyciel będzie chciał wypłacić jak najmniej i policzy mu ten element tylko do malowania, czyż nie? Pierwsza wycena na pewno nie weźmie pod uwagę wymiany, chyba, że ewidentnie będą zaczepy połamane.

Nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby ubezpieczyciel wymieniał coś, co nadaje się do lakierowania.

Opublikowano
2 godziny temu, JawoR36 napisał:

Więc tym bardziej masz świadomość, że ubezpieczyciel będzie chciał wypłacić jak najmniej

Dlatego nie siedzę, na etacie ubezpieczyciela. Nie zmienia to jednak faktu, ze z ubezpieczycielem da się wygrać.

2 godziny temu, JawoR36 napisał:

chyba, że ewidentnie będą zaczepy połamane.

Przecież napisałem, żeby umówił się na wizytę z rzeczoznawcą w warsztacie, gdzie można ten zderzak zdjąć i obejrzeć.

Opublikowano

Ok 3 lata temu miałem podobną obcierkę moją B5-delikatnie przytarty błotnik na nadkolu i szeroki ślad na zderzaku(tylko nie tak mocny jak u Ciebie) Dostałem 1490 zł z oc

Opublikowano
16 godzin temu, JawoR36 napisał:

łącznie powinno dać ok 1,5tyś. Tak na moje.

2 godziny temu, sitar napisał:

Ok 3 lata temu miałem podobną obcierkę moją B5-delikatnie przytarty błotnik na nadkolu i szeroki ślad na zderzaku(tylko nie tak mocny jak u Ciebie) Dostałem 1490 zł z oc

Z niecierpliwością czekam na wycenę szkody, by sprawdzić o ile się pomyliłem :decayed:

Opublikowano
22 godziny temu, JawoR36 napisał:

Nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby ubezpieczyciel wymieniał coś, co nadaje się do lakierowania.

w a3 wymienili mi porysowany zderzak s-line na nowy ;)

Opublikowano

W b7 za otarty zderzak, błotnik i lampę dostałem 2tys. Nic nie połamane. Klosz do spolerowania malowanie ok 700pln.