indiapapa Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć skąd wzięła się ta rysa? Zamówiłem już szybę używkę i zanim zabiorę się za robotę wolałbym sprawdzić czy ktoś miał już podobny problem. Wydaje mi się, że nie jest to wina uszczelki zew. szyby tylko prowadnicy lub czegoś co wpadło do niej. Uszczelka kosztuje 200zł w ASO i wolałbym niepotrzebnie nie wydawać monet jak przyczyna leży gdzieś indziej any ideas?
dembu19 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Dnia 16.03.2017 o 20:13, indiapapa napisał: Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć skąd wzięła się ta rysa? Zamówiłem już szybę używkę i zanim zabiorę się za robotę wolałbym sprawdzić czy ktoś miał już podobny problem. Wydaje mi się, że nie jest to wina uszczelki zew. szyby tylko prowadnicy lub czegoś co wpadło do niej. Uszczelka kosztuje 200zł w ASO i wolałbym niepotrzebnie nie wydawać monet jak przyczyna leży gdzieś indziej any ideas? Jak rozbierzesz boczek przy wymianie szyby, to zobaczysz o co ocierała stara i poprawisz. Może coś się poluzowało, albo ktoś kto wcześniej demontował drzwi coś nieprawidłowo zamontował.
indiapapa Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Winą było to ustrojstwo - mocowanie uszczelki (retaining hook). Jest ich chyba 5 w drzwach, wystarczyło podgiąć... W każdym bądź razie uszczelka też była stara, więc poszła do kosza. Niestety trzeba zdemontować lusterko do tej akcji. Robota może na godzinę dla wprawionego gracza ;-)
Rekomendowane odpowiedzi