Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wzmaciacz anteny,dziwne zachowanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, to mój pierwszy wpis,więc jeszcze raz witam.posiadane auto od tygodnia to a4b7 avant 06r.po opanowaniu kilku usterek ,została jak na razie jedna związana z radiem.otóż radia nie było ,wstawiłem "horus" ,było inne nie wiem jakie .wtyki pasowały ,został tylko kabel antenowy.wszystko działa do puki nie odpalę ,wtedy jakby ktoś odłaczył antenę ,tylko szum albo bardzo słabiutko ściąga.sterowanie kierownicy działa w liczniku pokazuje,brak komunikacji z radiem,nie wiadomo jakie błędy w radiu . może po odpaleniu przełącza na antenę od navi tą nie podłączoną. bez zapłonu jak i nawłaczonym zapłonie wszystko chodzi.

Opublikowano

Napisz dokładnie jakie radio wstawiłeś i jak wyglądała instalacja antenowa w aucie. Wcześniej było fabryczne radio w tej B7?

Antena GPS nie ma nic wspólnego z anteną radiową, to zupełnie inne anteny i osobne instalacje antenowe.

Opublikowano

2Q==2Q==

instalacja antenowa  jak widać złacze podwójne + jeden kabel antenowy ,obcięty.te podwójne pasowało i jest podłączone.do działania radia brakowalo tylko jenego +.Radio byŁO fabryczne,zostało zrabowane razem ze zmieniarką.

Zawartość dodana 8 minutes later

te podwójne zł. antenowe wychodzi z auta i je podłaczyłem,zostało tylko te jedne zł. antenowe wychodzące od strony auta z obcięta wtyczką.radio bylo patrząc instalacji w samochodzie chyba takie:9k=

2Q==

Opublikowano

No  to wychodzi z tego że masz nieodpowiedni wzmacniacz antenowy. ta nawigacja miała prawdopodobnie wzmacniacz 8E9035225P a pod tego chorusa powinien być 8E0 035 225 AF.
Kable są takie same dla obu wzmacniaczy, wtyczki również, różnią się one realizacją diversity i może to stwarzać problemy. Możesz na początek spróbować odłączyć jeden kabel antenowy z tej podwójnej wtyczki przy radiu i to może pomóc. niestety nie wiem który musisz odłączyć więc musisz posprawdzać. Ogólnie najlepiej pod to radio wymienić wzmacniacz antenowy. Wzmacniacz jest pod tylną lewą szybą pod tapicerką bagażnika. Pierwsze sprawdź jaki masz. Jak masz webasto to numery wzmacniaczy są inne niż te które podałem.

Która wtyczka była obcięta? rozumiem że ta pojedyncza która była do gps-a ta podwójna jest cała i kable są całe?

Opublikowano
46 minut temu, kdawid napisał:

Która wtyczka była obcięta? rozumiem że ta pojedyncza która była do gps-a ta podwójna jest cała i kable są całe?

dokładanie tak.pokombinuję z antenami ,dzięki.