FzGT Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Witam mam problem z moim 2.0 alt. od pewnego czasu zaczął mi ciężko odpalać po dłuższym postoju. Za drugim razem jak kręcę to odpali. Dodam, ze nie pokazuje żadnych błędów a już po odpaleniu auto chodzi normalnie. Ktoś coś zaradzi?
czer Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 może paliwo się cofa? załącz sam zapłon 3-4 razy przed właściwym odpaleniem. Jeśli będzie lepiej to masz odp. ps. jakie wskazania podaje cz. temp. na ECU i na ZEGARACH?
zaldar Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Miałem to samo wymiana filtra paliwa i pali od strzała
FzGT Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Opublikowano 21 Marca 2017 filtr paliwa mam nowy, pompa nowa, ten wichajster co trzyma paliwo żeby się nie cofało też wymieniałem i nadal tak robi.. temperatura na zegarach i po podłączeniu pod komputer pokazuje niby wszystko w porządku
Deyv92 Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Miałem też problem z ciężkim odpalaniem.U mnie winowajcą okazał się czujnik temperatury G2/G62 ten z tyłu silnika.Dodam że teperatury na ECU i zegarach były dobre a jednak czujnik świrował. Trzeci tydzień po wymianie i auto odpala bezproblemowo.
FzGT Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Opublikowano 22 Marca 2017 Chodzi Ci o ten zielony czujnik? to nie jest wielki koszt więc mogę go wymienić i sprawdzę czy pomogło i dam znać.
FzGT Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Opublikowano 29 Marca 2017 Zmieniłem czujnik i narazie jest ok zobaczymy jak długo
FzGT Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam ponownie. Auto odpala mi już powiedzmy ok ale zauważyłem że jak stoję pod górkę tyłem to mogę kręcić i kręcić i nic nie odpali. Jak już zjadę na prosty teren to jest ok i odpali lub jak stoi pod górkę przodem to tez odpali normalnie.. ktoś coś??
Rekomendowane odpowiedzi