Matthew McBoro Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Witam Panowie Od ostatnich kliku dni, kiedy hamuję, silnik w końcowej fazie, zamiast utrzymać stałe obroty, spada na sekundę o ok.200 w dół od poprawnych obrotów, co sprawia iż czuć zadławienie silnika. Auto wtedy nigdy nie gaśnie, jednak wpływa to na mój dyskomfort. Spadanie obrotów spowodowało zapalenie się żółtego CHECK ENGINE, pod sprawdzeniu VAGie, wyskakuje błąd. zbyt uboga mieszanka Paliwowa. ( Auto zawsze tankuje na tej samej stacji, zawsze tankuje 98) . Jak myślicie co może być powodem ?
arek_cccp Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Świece, układ paliwowy, nieszczelność ? Trzeba posprawdzać, a jak z przyśpieszeniem ? Nie ma problemów? Kiedy świece były ruszane ? Szklanka hpfp wymieniana była ? Wklej nr błędu też.
xcentriq Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Wymień ten solenoid odprowadzający opary z baku, on ma oznaczenie N80 Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Matthew McBoro Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Opublikowano 1 Lipca 2017 Powracam do tego samego punktu. Po skasowaniu błędu przez 3 tyg. było wszystko ok, jednak bład znów wrócił. Teraz po skasowaniu, wrócił po 1dniu. Czy winą może być sonda lambda przed kolektorem ?
GBNH Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Powracam do tego samego punktu. Po skasowaniu błędu przez 3 tyg. było wszystko ok, jednak bład znów wrócił. Teraz po skasowaniu, wrócił po 1dniu. Czy winą może być sonda lambda przed kolektorem ? Ja miałem ten błąd jak pękła mi rurka podłączona do odmyWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
plxhorrorx Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 Kolego sprawdź zawór n80, uszkodzony nie cyka i może być powodem spadku obrotów i drgań. Koszt 50 pln wymiana banalna.
Rekomendowane odpowiedzi