Grzegorz Szydziak Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Pacjentem jest b6 1.8 T z silnikiem bfb . Czy ktoś z szanownych forumowiczów rozpozna i zdiagnozuje od czego jest ten przewód Znajduje się pod kolektorem i tak jak by był styropianowy czy coś takiego. Wychodzi w okolicach dołu bloku nie daleko filtra oleju a łączy się z jakimś trójnikiem. Z góry dzięki.
toman Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Nie jestem pewien czy na tym zdjęciu pokazałeś kolanko odmy czy zawór odmy. Ale zapewne masz popękane właśnie kolanko odmy - jest plastikowe i po latach rozpada się w rękach, dlatego napisałeś o czymś styropianowym Normalne w 1.8T... a WYGLĄDA TAK jak poniżej: Całość wygląda mniej więcej tak jak poniżej (na zdjęciu widoczne przewody odmy z A3 1.8T):
Grzegorz Szydziak Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzięki wielkie kolego właśnie o te kolanko mi chodziło . A czy jest możliwe że przez te kolanko ubywa oliwy? Będę zamawiał te kolanko czy sugerować się jakoś firmą . Chyba wiszę jakąś okowitę Przewód wymieniony , nie było łatwo przez instalacje lpg . Ale zauważyłem choć już było ciemno że trochę dymi . A za bardzo nie było czuć spalonej oliwy rano sprawdzę stan. Jeszcze jedno mam pytanko czy płyn (na rozgrzanym silniku) po odkręceniu korka się podnosi? Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez Grzegorz Szydziak
Rekomendowane odpowiedzi