Dawid Wątroba Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam Panowie od jakiegoś czasu mam problem z błędem sondy p2196 nie za bardzo mam jak zrobić logi bo używam vasa. Ale zalatwie sobie vcds w tym tygodniu. Dodam że problem występuje tylko w czasie gdy jadę bez obciążenia tzn przyspieszam do 4000 tyś obrotów puszczam gaz i sonda łapie błąd mniej więcej między 2000-1800 obrotów. Jest jeszcze jedna rzecz która zauważyłem że podczas wolnego przyspieszania z reguły na zimnym silniku przy obrotach 1200-1400 słychać tak jakby klekot (twardo chodzi ) raz to jest a raz nie ma. Obstawialem klapy albo egr Ale rozbieralem ostatnio dolot i wszystko raczej w normie. Klapy zero luzow itd. Wrzucam jeszcze grupy sondy na biegu jalowym. Wyslane z mojego LG G4
marcin4x4 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 ale syfu trochę masz, u mnie było czyściutko.
Dawid Wątroba Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Wydaje mi się ze nie ma tragedii jak na 180 k Może u Ciebie już kiedyś ktoś grzebal albo masz zaslepiony egr?Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
marcin4x4 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 wszystko robiłem za jednym rzutem, ale fakt wtedy były tylko 90kkm...
Rekomendowane odpowiedzi