garf Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam Mam pytanko Czy moga byc inne rozmiary na osiach Ja mam u siebie przod 225 45 17 tyl 225 50 17 Przednie mi sie zmeczyly wiec zakupilem nowe o innym rozmiarze Moze tak byc czy musze zmienic rowniez tyl? Pozdrawiam
luko1208 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 wg jak tył dobry to nie ma potrzeby zmieniaćWysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
garf Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2017 mam wrazenie ze abs szybciej sie zalacza ale dziala bo sprawdzalem ze 100 do zera i hamuje bez wiekszego poslizgu
nitroo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 A ja bym chciał się dowiedzieć, co miałeś na celu kupując świadomie inny rozmiar?
garf Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Z tego co czytalem to do 17 polecane sa 225 45 Ja jak zakupilem auto to opony mial rozmiar225 50 Wydawalo mi sie ,ze sa troche za duze i postanowilem zakupic na przod 225 45 a na tylnej osi zostawilem bo sa w dobrym stanie Dodam ,ze te przednie od wewnetrznej strony byly bardziej zmeczone 11 godzin temu, nitroo napisał: A ja bym chciał się dowiedzieć, co miałeś na celu kupując świadomie inny rozmiar?
Fido Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 17 minut temu, garf napisał: Z tego co czytalem to do 17 polecane sa 225 45 A gdzie takie nowinki piszą ? Na forach ? 235/45/17 to standard polecany przez fabrykę a że większość zakłada 225 to nie znaczy że i ty masz na tym jeździć. Polecę idealny zamiennik ori w postaci 215/50/17 (jeśli zależy ci na komforcie i zmniejszeniu minimalnie spalania).
garf Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2017 2 minuty temu, Fido napisał: A gdzie takie nowinki piszą ? Na forach ? 235/45/17 to standard polecany przez fabrykę a że większość zakłada 225 to nie znaczy że i ty masz na tym jeździć. Polecę idealny zamiennik ori w postaci 215/50/17 (jeśli zależy ci na komforcie i zmniejszeniu minimalnie spalania). Wydaje mi sie ,ze 225 dobrze leza - napewno lepiej niz poprzednie- uwazasz ,ze z tym co mam zle bedzie sie smigalo? Zastanawia mnie czy z tylu musze zmienic opony czy moga zostac
Fido Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 34 minuty temu, garf napisał: Wydaje mi sie ,ze 225 dobrze leza Kto bogatemu zabroni. Rozmiaru nie dobiera się na pałę (milion razy wałkowane na tym forum). Jeśli zależy ci na "leżeniu" to kupuj i nie pytaj innych. Ja się już wypowiedziałem na ten temat.
garf Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) 37 minut temu, Fido napisał: Kto bogatemu zabroni. Rozmiaru nie dobiera się na pałę (milion razy wałkowane na tym forum). Jeśli zależy ci na "leżeniu" to kupuj i nie pytaj innych. Ja się już wypowiedziałem na ten temat. Tylko ,ze ja pytalem Czy rozmiar przedni 225 45 moze byc z tylem 225 50 Pozdrawiam Zawartość dodana 2 minutes later 37 minut temu, Fido napisał: Kto bogatemu zabroni. Rozmiaru nie dobiera się na pałę (milion razy wałkowane na tym forum). Jeśli zależy ci na "leżeniu" to kupuj i nie pytaj innych. Ja się już wypowiedziałem na ten temat. A na forach pisza ze 225 45 jest jak najbardziej ok- wiec (na pale ) nic nie kupowalem Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez garf
nitroo Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Na pałę, czy niezgodnie ze sztuką. Licz się z przekłamaniem licznika.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
HQ-Automotive Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Wszystko zależy od tego jak sam odczuwasz komfort podczas jazdy i czasu jest różnica w spalaniu. Ja osobiście nigdy wżyciu nie założyłbym innych rozmiarów na daną oś bo to kompletnie bez sensu. Skupiłbym się tutaj nad polecanym 215/50/17 lub ewentualnie jeżeli już kupiłeś auto z oponami 225/50 i nie maiłeś zastrzeżeń to pozostałbym przy takim rozmiarze.
garf Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 8 godzin temu, HQ-Automotive napisał: Wszystko zależy od tego jak sam odczuwasz komfort podczas jazdy i czasu jest różnica w spalaniu. Ja osobiście nigdy wżyciu nie założyłbym innych rozmiarów na daną oś bo to kompletnie bez sensu. Skupiłbym się tutaj nad polecanym 215/50/17 lub ewentualnie jeżeli już kupiłeś auto z oponami 225/50 i nie maiłeś zastrzeżeń to pozostałbym przy takim rozmiarze. zakupione i zalozone mam 225 45 - w takim wypadku pozostaje mi zmienic tyl na ten sam profil A co do 225 50 to troche byly wysokie i to przekonalo mnie do 225 45 Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi