Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie miski olejowej i czyszczenie smoka w Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Przemo c napisał:

Ostatnio konsultowałem się z koleżką  który ogarnia mechanikę i stwierdził, że aby wyczyścić smoka nie potrzebuje unosić silnika w górę, ani demontować sanek, stwierdził że wystarczy tylko poluzować sanki aby dobrać sie do miski i nastepnie do smoka. Czy serio da sie tak ???

Ta moze jeszcze miski nie odkrecal...

W tdi musisz podniesc silnik dosc mocno a i sanie poluzowac i wtedy w miere idzie to zrobic.

Opublikowano
26 minut temu, wesz82 napisał:

Ta moze jeszcze miski nie odkrecal...

W tdi musisz podniesc silnik dosc mocno a i sanie poluzowac i wtedy w miere idzie to zrobic.

chodzi mi o 1.8T, ale pewnie zabawy też jest kupę znając życie :(

Opublikowano
30 minut temu, Przemo c napisał:

chodzi mi o 1.8T, ale pewnie zabawy też jest kupę znając życie :(

I to o to r4.

• 1 rok później...
Opublikowano

Za co podnosić silnik na belce? Czy łańcuchy pod obiema łapami to akceptowalne rozwiązanie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, może ktoś robił gdzieś płukanie silnika maszynowo podłączając się do miski olejowej i do podstawy filtra oleju?

Wiadomo też bym polecił zdjąc miskę chociażby smok zobaczyć i czy nie zaciąga jakiegoś sylikonu itp

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,moje audi jest po profilaktycznym zabiegu czyszczenia miski,smoka itp itd  w sumie nie było co robić okazało się być w porządku i tu kamień z serca mogę spać spokojnie bez obaw o spadek ciśnienia oleju, można było stwierdzić po zdjęciu pokrywy zaworów że dół będzie czysty ale micha w dół przy 1.8T to podstawa,misa zdejmowana po raz pierwszy od momentu wypustu auta poza granice fabryki.Przy okazji nowa chłodnica klimy wpadła,dławik,czynnik,rozrząd ,simmeringi+pompa wody ASO, króciec przy głowicy ASO,nowy płyn G12, N75 ASO profilaktycznie przed softem za poleceniem GREGOR'a , wszystkie płyny ustrojowe z filtrami MANN'a ,świece NGK, uszczelka klawiatury ASO ...coś pewnie pominąłem uzbierało się tego na grubą kasę ale profilaktyka na dobrych materiałach to u mnie podstawa i można spać spokojnie :decayed:

• 6 lat później...
Opublikowano
W dniu 10.07.2022 o 01:17, ew89cia napisał(a):

Jakiej weryfikacji?

Podbijam, nadal prosi o weryfikacje, przydałoby sie to zmienić na dostęp dla każdego z linkiem bo to naprawdę przydatny materiał :))