mefjiu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam. Mam okazję kupić tanio auto, chcę nim miesiąc -dwa pojeździć i sprzedać. Auto w dowodzie stoi na Panią z Ryk, jest umowa kupna na obecnego właściciela i on chce ze mną spisać kolejną umowę już między nim a mną. Teraz jak kupię, to co muszę zrobić? Podkreślam, że auto za miesiąc - dwa będę chciał sprzedać i nie chcę go rejestrować i nie mam działalności.
mariusz-jagi Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Masz obowiązek rejestracji pojazdu 30dni od zakupu. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
fifek-1985 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Przepisy przepisami a życie życiem, Spisujesz normalnie umowę z pacjentem od którego kupujesz, tak samo przy sprzedaży auta kupujący spisuje umowę z Tobą, po czym przekazujesz kupującemu ORGINAŁY wszystkich umów, zaznaczam orginały. Wtedy auto da się zarejestrować.
Fido Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 No i opłacony podatek w skarbówce za każdą umowę. Nie wszystkie WK tego wymagają, u mnie bez tych opłat nie zarejestrują.
bercik2 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 No i umowa przy sprzedaży na cenę niższa niż zakupu bo inaczej skarbówka dowali podatek od zysku Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi