trelemorele Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) WItam. Moja przekładnia nie nadaje się do regeneracji. Nie mogę nigdzie znaleźć takiej samej. Firma od regeneracji rozkłada ręce a mój mechanik dostał już białej gorączki Potrzebuje pomocy w znalezieniu takiej samej lub potwierdzonych informacji czy i na jaki inny model mogę ją zamienić. Audi A4B6 2003r. 1.8T BFB zawias 1BV Oznaczenia z przekładni najlepiej odczytajcie sami ze zdjęć. Czy występuje problem aby podmienić ją na popularny ogólno dostępny model? Są różnice? Bo kazano mi szukać takiej samej? Sprawa bardzo pilna. Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez trelemorele
trelemorele Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 Z braku jakichkolwiek porad zaryzykowałem, kupiłem magiel o innym oznaczeniu numerów z innego roku produkcji który wizualnie wyglądał na taki sam i wszystko pasowało. Tak że informacja dla potomnych jest taka żeby kupować "na oko" !
Jacek80 Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Cześć, postanowiłem podłączyć się pod temat z nadzieją na bardziej intensyną reakcję niż na posta powyżej. A więc do rzeczy. Mam podobny problem co kolega Mateo. Stoję przed zadaniem wymiany przekładni kierowniczej i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na zakup przekładni z innym oznaczeniem. Wg. wpleki jest to przeładnia bez servotronic, co potwierdził mechanik po demontażu (podobno producent ZF) Numer przekdładni to: 8E1422072P Na allegro jest dosyć spory wybów przekładni do modelu B7 bez servotronic, aczkolwiek różnią się one najczęściej przedostatnimi dwoma cyframi i ostatnią literą oznaczenia. Z tego co napisał kolega powyżej jemu udał się zakup na oko. Mechanik powiedział, że nie powinno być problemu jeżeli będzie to przekładnia do B6/B7 bez servotronica i że numer oznaczenia nie będzie w tym przypadku istotny (na forum też widziałem jeden post z takim twierdzeniem, ale nie było napisane czy akcja miała happy end). Aczkolwiek zakup przekładni został mi powieżony i pewnie w przpadku niezgodności ja będę musiał odsyłać przekładnie. Czy może ktoś potwierdzić tą teorię bądź uściślić jakie różnice w oznaczeniu są w moim przypadku dopuszczalne ? Pozdrawiam Edytowane 20 Października 2017 przez Jacek80
Rekomendowane odpowiedzi