gilbert55 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam , coś telepie mi w samochodzie , jak przyspieszam samochodem to nic się nie dzieje ale jak od puszczam gaz to zaczyna od razu mi telepać i klepać, czy może to być przegub wewnętrzny ?, myślałem na początku że to może kolo dwu masowe ale to sie dzieje tylko podczas jazdy na postoju jest wszystko ok
rogigor Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Przegub raczej podczas skręcania byś czuł (strzelałby - zewnętrzny, lub np koła by Ci przeskakiwały - wewnętrzny). Może któraś poduszka? Jak wciśniesz sprzęgło też telepie?
gilbert55 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2017 jeszcze dokładnie nie sprawdziłem ale to sie dzieje tylko podczas jazdy, obojętnie czy jadę szybko czy wolniej cały czas jest jednostajne klepanie, to sie dzieje jak przyspieszam i zaczynam puszczać gaz. Chyba wciskanie sprzęgła podczas jazdy nic nie pomaga
rogigor Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Mnóstwo może być przyczyn. Sprawdź czy przy wciśniętym sprzęgle stuka, czy podczas hamowania też, czy stuka cały czas czy po chwili przestaje, czy na każdym biegu tak samo. Może jakiś filmik?
noreks1 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 mialem podobne dziwne dzwieki u siebie i u mnie okazalo sie ze dwumasa konczyla zywot. Nie mialem drgan przy odpalaniu i nie przypuszczalem ze to dwumasa. Szczescie ze akurat skrecalem w lewo i mialem niskie obroty bo sprezynka jakims sposobem wydostala sie z dwumasy zwalila kołnierz. Silnik zchamowało Gdy chciałem odpalic rozrusznik stał dęba. Myslałem ze korbowód wyszedł bokiem ale przy rozbieraniu auta wyszlo ze dwumasa.
Rekomendowane odpowiedzi