--Rafcio-- Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) B5 1.8T AEB Seria, ręce mi już opadają. Auto nie jedzie bo przepływ jak w logach i komp tnie doładowanie (rozpędza się jak wolnossące 1.8 przez cały zakres obrotów). Wymieniłem już praktycznie wszystko, nowa sonda, przepływomierz Bosch,dv, n75 nowy,klapka w turbo na miejscu,sztanga pracuję swobodnie,grucha turbiny szczelna,przewody drożne,zawory odmy sprawne,sprawdzałem szczelność to wyszła na kołnierzu TIP-a przy turbo, więc TIP wymieniony. Nic to nie pomogło. W aucie nie wymienione tylko świece (są jakieś zwykłe, nie platynowe) i filtr paliwa. Tutaj logi http://vaglog.com/log-002_007_025_gO44O0O.html Edytowane 19 Października 2017 przez --Rafcio--
Łukasz13 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Przepływka mierzy za dużo dlatego komp tnie doładowanie, szczelnośc sprawdzałeś kompresorem? może jest jakaś dziura która ujawnia sie dopiero po napompowaniu układu, jesli jest wporządku to zostaje jeszcze podmiana na inna przepływkę.
--Rafcio-- Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Wszystko sprawdzone,wstawione nowe opaski,nawet osobno IC sprawdzałem i jest szczelny , tylko Tip miał dziurę chyba przez opaskę, myślałem, że to będzie to bo dziura była dość duża, no ale nic sie nie zmieniło. Przepływ jest taki sam, czy wtyczka do n75 jest podpięta czy odłączona. . Kiedyś siedział u mnie jakiś zamiennik przepływki to przepływy były w okolicy 120g/s ale jak to zamiennik, po odłączeniu aku zaczął szarpać,gasnąc. Ta przepływka co teraz mam jest ori Boscha z numerami jak w Etce, kupiłem ją od gościa co mu panewkę obróciło. Jest w ogóle możliwość żeby zawyżała? Te korekty długoterminowe 2.3% na plusie są w normie? Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez --Rafcio--
romanzlasu Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 sprawdz kable w kostce od n75 ja mialem jeden orwany pod osłoną
romanzlasu Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 i sprawdz węże pod kolektorem idące pod evap i do odmy możesz oba mają zarowy kierunkowe które mogą paść możesz odłączyć je i zaślepić
--Rafcio-- Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Sprawdzałem wszystko, małe węże też, zawór węglowy też przepuszcza tylko pod napięciem.
Łukasz13 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Podmień przepływkę na inną w tym momecie innych pomysłów nie mam.
--Rafcio-- Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Ok tak zrobię, dzięki . Edytowane 1 Maja 2017 przez --Rafcio--
romanzlasu Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 kable n75? zawory kierunkowe też?
--Rafcio-- Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 To o czym piszesz jest sprawne, wiązka do n75 jak i przewody ciśnieniowe są sprawne, nie zapchane. Widać że komputer nim steruje ale jest oszukiwany dziwnym wskazaniem przepływki, którą będę musiał z kim podmienić albo kolejny raz kupić.
k232 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Oddaj przepływkę na reklamację, dałeś pewnie 400 zł a ona źle wskazuje..
--Rafcio-- Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Kupiłem od gościa przez neta, sprzedawał graty bo obróciło mu panewkę. Edytowane 1 Maja 2017 przez --Rafcio--
--Rafcio-- Opublikowano 14 Października 2017 Autor Opublikowano 14 Października 2017 Podmieniałem przepływomierz, ten sam efekt, ten sam przepływ
pepi Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Nie jestem znawcą tematu diagnostyki, ale niedawno auto poważnie mi zamuliło. Może będzie to jakiś punkt zaczepienia dla Ciebie. Nie robiłem wtedy logów więc nie wiem jak one wtedy przedstawiały się. Powodem słabego przyspieszania był odklejony wkład katalizatora od puszki, ustawił się w ten sposób, że zmniejszył się przepływ spalin.
--Rafcio-- Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 Katalizator jest u mnie pusty.
Smerfa4b5 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Oj rafciu, dopiero u mnie jeździ smerf ?
Rekomendowane odpowiedzi