kleeju Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Jak w temacie jest mozliwosc regulacji docisku do szyby tylnej wycieraczki bo zbiera mi tylko paski ja lekko docisne reka to zbiera elegancko???
zdeniu Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Jak w temacie jest mozliwosc regulacji docisku do szyby tylnej wycieraczki bo zbiera mi tylko paski ja lekko docisne reka to zbiera elegancko??? może lepiej będzie jak zmienisz pióro na nowetaki efekt jak piszesz jest częsty gdy właśnie owe pióro juz ma dosyć a co do mocniejszego docisku to musiałbyś założyć krótszą sprężynę która odpowiada za docisk
freon Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Jeszcze inaczej. Weż denaturat i pędzelek. Wyczyść przeguby: - ten tuż przy klapie bagażnika co z niego wychodzi ramię wycieraczki obok wylotu spryskiwacza - ramię wycieraczki przechodzące w wycieraczkę Zawsze jest tam dużo syfu z tego co auto zaciągnęło za soba na tylną szybę. Z czasem, mimo dobrej sprężyny, te przestrzenie są tak zabłocone, że hamują jej siłę (docisk). Potem daj tam jakąś małą, aptekarską wręcz ilość smaru / oleju i powinno działać na jakiś czas... potem znów to samo. W drugiej kolejności pióro wycieraczki. Ja miałem tak, że wycieraczka znierała mi od 0' so 30' i potem od 150' do 180' - wszystko to przez brak docisku z powodu brudu.
kleeju Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Opublikowano 22 Marca 2009 witam po walce z dociskiem uszkodzilem tylnie ramie wycieraczki ale ma juz nowe i nieweim jak wyciagnac stare po zdjeciu zaslepki jest sruba czy po jej odkreceniu zdejme ramie ???niechce za bardzo cos kombinowac zeby zas nie nawyrabiac
.Pablo. Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 Odkręcasz tą nakrętkę ale wcześniej polałbym tam np wd przez 2 3 dni żeby ramie zeszło łatwiej jak nie będzie się chciało ruszyć potrzebny będzie ściągacz. Tylko nie urwij tego bolca z wieloklinem co wychodzi z silniczka
Daimos Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 Odkręcasz nakrętkę i następnie delikatnie podważasz ramię wycieraczki wkrętakiem wkładając pomiędzy ramię a silniczek), wcześniej zapodaj WD-40 Tylko uważaj na szybę :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi