Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pęknięty drut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisałem już o ty ale z braku zainteresowania piszę jeszcze raz.  Raz jak usiadłem na fotelu pękł mi drut od regulacji odcinka lędźwiowego który widać na foto. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić ? Chciałem wyjąć cały stelaż ale też nie wiem jak. Widziałem już posty że ten element pękał ale nie w tak niefortunnym miejscu. Jest do dolna część całego mechanizmu regulacji. 

20170424_142155-1.jpg

Opublikowano

ha!

o kurde

mam dokładnie tak samo jak Ty

takie auto już kupiłem i też sie zastanawiałem co z tym zrobić ale później jakoś olałem temat. Dołączam sie do tematu i czekam może ktoś coś sensownego podpowie

Edytowane przez WYSKUN

Opublikowano
  • Autor

W sumie to moze miec nawet zly wplyw na kregoslup bo jest nierownomierny nacisk. 

Opublikowano

Ja załatwiłem temat listewką, która opiera się brzegami o stelaż fotela, a środkiem podpiera ten element centralny i działa wszystko ok.

Opublikowano
2 minuty temu, majkel_majki napisał:

Ja załatwiłem temat listewką, która opiera się brzegami o stelaż fotela, a środkiem podpiera ten element centralny i działa wszystko ok.

Pstryknij fotke

Opublikowano

Nie wyjmę tego teraz z fotela, ale patent jest bardzo prosty, jak popatrzysz to będziesz wiedział jak to wstawić.

Opublikowano

Po co otwieracie nowy wątek ???

Jak w starym jest wszystko opisane 

CO i DLA CZEGO 

Opublikowano
  • Autor

majkel_majki czyli proponujesz zeby wsadzic cos co spodowuje ze ten drut nie bedzie amortyzowal ruchów stelaża tylko w momencie siadania ten plastik oprze sie na tym czyms i bedzie na sztywno ? 

Opublikowano

Zgadza się, ponad rok tak jeżdżę i zarówno fotel jak i plecy mają się dobrze :) elementy stelaża są wystarczająco elastyczne aby lekko się uginać przy zmianie obciążane. Z tym, ze ta decha czy inne ustrojstwo powinno być tak zwymiarowane aby stelaż był oparty na tej samej wysokości, jaką ustalał wewnątrz oparcia zerwany drut.

Opublikowano
  • Autor

Poszedłem za ciosem i zrobiłem takie coś. Zwykły klocek nawet nie przyklejony i jest spoko. Przewód trzeba było wyjąć razem z mocowaniem i puścić za plastikiem który opiera się o ten profesjonalny zderzak ;p. 

20170425_160738.jpg

Opublikowano
  • Autor

A i powstał nowy problem. Nie działało mi sterowanie przód tył, góra dół ok. Po włożeniu tego klocka zaczęło działać i teraz znowu nic. Jak wciskam przycisk regulacji słyszę "cyk" z silniczka ale nie zaskakuje. Miał ktoś kiedyś tak ?

Opublikowano

Chyba niestety silnik się poddał, mogą być zużyte albo zawieszone szczotki. Gdyby kręcił, ale bez zmian kształtu oparcia stawiałbym na zerwaną linkę.

Edytowane przez majkel_majki