Kamil Kisiel Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witam, wczoraj pojawił się problem w mojej Audi, mianowicie podczas ruszania a dokładnie gdy puszczam już lekko sprzęgło zaczyna coś stukać. Co może to powodować? Dodaję filmik w załączniku jak to wygląda dokładnie video-1493216637.mp4
karaluch8 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Widzisz ten napinacz paska wielkrokowego? xDDD Panie, toż to pacz jak go miota jak szatan xDDDD haha. Dobra a teraz tak serio to też tak miałem. Sprzyngło alternatora sprawdź.
Kamil Kisiel Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Sprzęgło sprawdziłem nie ma żadnych luzów, lata koło od wspomagania, na kolejnym filmiku widać video-1493226582.mp4
karaluch8 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 3 śrubki sie poluzowały. Dokręć. A sprzęgło że nie ma luzów to tak sie nie sprawdza. Weź srubokręt i spróbuj pokręcić przez żeberka w alternatorze tym takim wirnikiem co go chłodzi. Jak sie na zgaszonym w prawo kręci to działa. Jak stoi to sprzęgieło. Ale tutaj raczej te obluzowane koło od wspomagania.
Kamil Kisiel Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 3 minuty temu, karaluch8 napisał: 3 śrubki sie poluzowały. Dokręć. A sprzęgło że nie ma luzów to tak sie nie sprawdza. Weź srubokręt i spróbuj pokręcić przez żeberka w alternatorze tym takim wirnikiem co go chłodzi. Jak sie na zgaszonym w prawo kręci to działa. Jak stoi to sprzęgieło. Ale tutaj raczej te obluzowane koło od wspomagania. Na kole od wspomagania nie ma śrub
karaluch8 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 56 minut temu, Kamil Kisiel napisał: Na kole od wspomagania nie ma śrub Boże serio? To już takie szroty musza aż robić? ... To zaspawać xd
Kamil Kisiel Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wymieniłem dziś napinacz jest dalej to samo. Czyli wychodzi na to że to pompa?
karaluch8 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 20 godzin temu, Kamil Kisiel napisał: Wymieniłem dziś napinacz jest dalej to samo. Czyli wychodzi na to że to pompa? Ta? A kto ci kazał? Po co napinacz wymieniałeś? xddd hahaha. Japierdziele. Jeśli sprzęgło chodzi, to pompa. A po za tym, tam według mnie nie powinno być wgl luzu. Masz przyczynę, to wymieniasz jakieś napinacze...
Kamil Kisiel Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, karaluch8 napisał: Ta? A kto ci kazał? Po co napinacz wymieniałeś? xddd hahaha. Japierdziele. Jeśli sprzęgło chodzi, to pompa. A po za tym, tam według mnie nie powinno być wgl luzu. Masz przyczynę, to wymieniasz jakieś napinacze... napinacz wymieniłem bo kulko stawalo
Rekomendowane odpowiedzi