rogigor Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Hej, 1) w kilku miejscach na aucie, poprzedni właściciel zabezpieczył odpryski lakieru w ten sposób: Generalnie mi to nie przeszkadza, ale znalazłem 3 czy 4 małe odpryski przy nadkolu i rancie tylnej klapy. Wygląda to tak: Aktualnie zabezpieczyłem to środkiem APP R-Stop - naniosłem pędzelkiem i zostawiłem na kilkanaście godzin do wyschnięcia. No i tu pytanie: takie coś wystarczy czy lepsze jest to rozwiązanie z pierwszego zdjęcia? Kolega mi doradzał, żeby z ASO kupić małą buteleczkę lakieru i nanieść pędzelkiem, z kolei drugi, prowadzący sklep z lakierami, zasugerował własnie R-Stop (który kupiłem). Co sądzicie? 2) W jednym miejscu mam purchle rdzy pod lakierem. Tu już oddam do lakiernika, ale czy trzeba to robić na już, natychmiast czy wystarczy przed zimą?
jaguaro Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jak masz rdze pod lakierem i zaczyna puchnąć to zrób to od razu. Każdy deszcz nawet najmniejszy wpłynie na powiększanie zalążka rdzy, gołym okiem nie zobaczysz a obszar rdzy może być dużo większy aniżeli obszar spuchnięcia. Mając kwaśne deszcze a najczęściej takie występują do zimy możesz mieć dziurę wiec sam zdecyduj. Co do małych ubytków. Jeśli nikt wcześniej nie ingerował w te miejsca to masz blachę na ocynku a to oznacza ze możesz spokojnie dobrać buteleczkę lakieru i pędzelkiem machnąć. Jeśli idzie do blachy to najlepiej weź też z ASO buteleczkę podkładu. Koszt doprawdy niewielki. Tapnięte z iPhone
rogigor Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Masz rację, zrobię chwilę po majówce. A co do pierwszego punktu? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
3r4 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 koledzy mówicie oboje o zaprawkach Swoją drogą poprzedni właściciel chyba średnio trafił z kolorem
rogigor Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Oj zauważyłem na telefonie tylko pierwszą część posta Oki wezmę z ASO i lakier i podkład na wszelki wypadek. A kolor no cóż... Wolę to niż ubytki Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi