tolek85 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Cześć Panowie, Od jakiegoś czasu posiadam A5 i w chwili obecnej pracuję na jej budową -> liftem competition plus i parę drobnych dodatków ]:-> w skrócie 08 rok, 2.0 TFSI 180 km CDNB po wymianie bloku silnika z tłokami pierścieniami w ASO jakieś 30 kkm temu, obecnie ma 140 kkm (stąd zdecydowanie się na zakup samochodu), pełna historia w ASO do listopada 2016r. B&O, czujniki parkowania przód + tył, navi MMI 2G, kolorowy FIS, wersja sport skórzane kubły, zawias 1BE i parę innych, więc nie taki golas. Ori na halogenie bez S-LINE, delikatnie uderzony prawy przód, stąd pomysł, aby ją lekko "odświeżyć" (to drugi powód do zakupu, bo jakakolwiek zakupiona przeze mnie A5 szła by pod młotek na polifta ]:-> ) Wkrótce dołączę zdjęcia, ale robię wątek na szybko, ponieważ potrzebuję jednej informacji, Co już za mną: Przebudowa przód S-Line Competition plus Lakierowanie lusterek oraz chromów w Piano Black -> pod Competition plus Felgi S4 B8 Fotele S5 Licznik S5 Kierownica ścięta polift Gałka biegów exclusive dokładki pod pedały RS progi S-Line tył lampy NEON lift zderzak tylny S5 Dokładka S5 pomalowana w piano black Wydech: likwidacja drugiego środkowego tłumika na przelotowych końcowych puchach z końcówkami akrapovic (delikatne basowe brzmienie) Czeka na montaż: Lusterko fotochrom Plany? Nic nie planuję, to samo wychodzi Problem z podsufitką :/ chyba nie wchodzi w grę wymiana bez wyciągania szyby Teraz wygląda tak: Póki co zimowy setup Na lato jest 19' A tutaj zaczyna się robić ciepło i jest komplecik GIX też jest lekko porezany, wpadły klamki, zbiorniczek na płyn hamulcowy rizomy, czekam na rolgaz barracudy cóż... to jest chyba choroba Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez tolek85
tolek85 Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 Serio nikt nie wie, czy dokładka jest taka sama do qp jak i do sb??
Gibons Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Zderzak pewnie jest inny ale dokładka podejrzewam ze to samo.
tolek85 Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 23 minuty temu, Gibons napisał: Zderzak pewnie jest inny ale dokładka podejrzewam ze to samo. Tak, zderzak jest dłuższy o parę cm. Jak kupowałem pakiet competition zaznaczałem, że chcę do qp i sprzedawca z allegro zapewniał że taki jest. Więc lakiernik pięknie przygotował całe auto no i zderzak nie pasuje. Właśnie mam do forumowiczów pytanie czy sama dokładka jest taka sama, bo nie wiem czy szukać skorupy zderzaka czy kompletnego. Masakra nikt się nie odzywa a trochę tych A5 jest tutaj... szkoda pisać... chciałem się pochwalić całym projektem, bo chyba będzie ciekawy, ale widzę że nie ma to sensu...
jedrekx Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 w przedlifcie różniły się dyfuzory. w polifcie nie mam pojęcia... trzeba w etce sprawdzić
tolek85 Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 polift są inne dyfuzory to racja. Tylko czy do skorupy poliftowej z qp podchodzi do SB i odwrotnie. Nie mam dostępu do etki, podjadę do ASO. Myślałem, że uzyskam tutaj szybko odpowiedź. Dzięki.
Bristol Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Dnia 5.05.2017 o 10:05, tolek85 napisał: Masakra nikt się nie odzywa a trochę tych A5 jest tutaj... szkoda pisać... chciałem się pochwalić całym projektem, bo chyba będzie ciekawy, ale widzę że nie ma to sensu... Nie lepiej pytać na forum Audi A5 niż narzekać?
tolek85 Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 3 godziny temu, Bristol napisał: Nie lepiej pytać na forum Audi A5 niż narzekać? całe forum A5 siedzi tutaj... no a jestem już z tym forum związany więc chciałem tutaj zrobić wątek...
edraven Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Chłopak, pytasz o pakiet competition którego ja nawet na żywo nigdy nie widziałem. Nie oczekuj że ludzie mają bardzo dużą wiedzę o nim. Chcesz żeby ktoś napisał niesprawdzonego czym się zasugerujesz a później klops...? Uwierz mi że gdyby ktoś wiedział to by napisał. Szukaj dalejmoze gdzieś na forach niemieckich .
l.e.s.t.e.r Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 zadzwoń do ASO i się zapytaj. Masz nr dokładki wiec bez problemu Ci powiedzą co do czego pasuje. Jak ja robiłem lift competition to bardzo chętnie mi Panowie z ASO pomagali z każdą pierdoła. (ASO ul Kościuszki, Katowice)
tolek85 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 chodzi o tył, w tym pakiecie dokładka jest pomalowana tylko w piano. Tak jak piszesz lester podjadę do ASO, bo fajnie doszukali mi zaślepkę na hak, o dziwo jest to ta sama co do RS. Zderzak do złudzenia jest taki sam . Ogólnie auto w tym pakiecie z przodu podchodzi pod RS Chciałem dopytać czy zderzak tył ktoś klonował z dokładką RS, ale takich rzeczy nikt nie przerabiał jak samą dokładkę zwykłego zderzaka jeszcze nie wiemy... Trzeba przetrzeć ścieżkę ... ja mam w planach troszkę większe rezanko...
l.e.s.t.e.r Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 w A4 pasuje do skorupy lift dokładka competition, więc jest szansa że w A5 też ale musisz to sprawdzić w ASO.
Wurger Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Dokładki nie pasują pomiędzy Coupe i Sportback. Te z Coupe mają numery 8T0807521X z Sportback 8T8807521X, gdzie X to dodatkowa literka w zależności od opcji. Dodam jeszcze, że dokładka z S-line nie pasuje też do zwykłego zderzaka. Edytowane 8 Maja 2017 przez Wurger
tolek85 Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 o super dzięki. Więc zderzak do SB na dwa kominy polift na sprzedaż. Jeśli ktoś zainteresowany proszę prv
cronix Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Dokładki nie pasują pomiędzy Coupe i Sportback. Te z Coupe mają numery 8T0807521X z Sportback 8T8807521X, gdzie X to dodatkowa literka w zależności od opcji. Dodam jeszcze, że dokładka z S-line nie pasuje też do zwykłego zderzaka.Potwierdzam, skorupy jak i dokladki pomiędzy Coupe i SB są inne i nie można ich zamiennie stosować. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
liquid8p Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Zderzak competition kupowałeś kompletny, czy zbierałeś części? Autko piękne, jak każde a5 a z pakietem competition to już bajka. Powodzenia w modach
tolek85 Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) udało mi się trafić z grilem i kratkami. nie było tylko zaślepki od haka do holowania. Obecnie autko jest u elektronika na montażu czujników poziomu, spryskiwaczy i uruchomienie LED / XENON, bo nie miałem ori. Na żywo pakiet Competition robi robotę niestety szukam tylnego zderzaka boczne listwy oraz tylna lotka też czekają na montaż jak i koło 19 S4 B8. Następny krok interiour Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez tolek85
liquid8p Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 Będę polował na zderzak competition, ale wszystko w swoim czasie
tolek85 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2017 Panowie, Dla posiadaczy SB, jeśli ktoś szuka zderzaka poliftowego w wersji Competition Plus, proszę o kontakt Oryginalnie w kolorze czerwonym, pomalowany w kolor LX7W, dokładka była ori w piano black, ale została pomalowana ponownie, ponieważ ma być wszystko igła http://allegro.pl/przedmiot-i6848200934.html?no-rwd=1#delivery
tolek85 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Cześć, Czy komuś udało się wymienić podsufitkę w coupe?? Pojechałem po jedną aby kupić i do auta nie chciała mi się zmieścić. w A4 w sedanie przewoziłem, a tutaj lipa. Ktoś wymieniał??
Rekomendowane odpowiedzi