rahuene Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Witam . jestem nowy na forum . Nie mogłem znaleźć podobnego tematu na forum więc pisze tu. Problem polega na tym że moje audi bierze bardzo dużo oleju i ciagle dolewać. Ostatnio gdy wyskoczył mi minimalny stan oleju dolałem około 200 ml (nie miałem przy sobie więcej), przejechalem około 100km i znów zapaliła się lampka minimalnego oleju . Dzieje się tak od marca , jestem po wymianie odmy. Nie wiem co z tym dalej robić a zaczyna być to dla mnie uciążliwe . Proszę o pomoc.
JawoR36 Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Przyzwyczaj się lub wymień silnik, licząc na to, że inny będzie w lepszym stanie. Kupiłeś samochód z silnikiem, który żeby przeżyć musi pić olej.
Kozacz Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 remont lub sell lub dolewaj nie 200 a 400/500ml te 200ml co wlałeś mogło nie wystarczyć by skasować oil min przy jakiejś nierówności
JawoR36 Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Do ALT przy minimalnym stanie oleju możesz śmiało litra dolać.
rahuene Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 a na czym by taki remont polegał? i jak to wygląda cenowo? Jeśli tak ma być to chyba pomyśle o sprzedaży...
Kozacz Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 jak nie minęło 14 dni od zakupu zwracaj fure remont to około 2500/3000zł które trzeba wsadzić, mi co prawda już nie bierze dzięki temu oleju i jeżdże zadowolony
JawoR36 Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 2.0 w benzynie się nie kupuje, nie bez powodu potrafią kosztować mniej niż B5.
Kozacz Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 w tym momencie przesadziłeś swoją droga jak sie sprawuje twoje 2.0 TDI ? wszystko całe ?
JawoR36 Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 1 godzinę temu, Kozacz napisał: w tym momencie przesadziłeś swoją droga jak sie sprawuje twoje 2.0 TDI ? wszystko całe ? Wszystko całe. Bezawaryjności życzę
HQ-Automotive Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Można spokojnie kupić 2.0 w benzynie z racji tego iż silnik jest trwały plus podatny na instalację lpg, więc dla wielu osób to dobre rozwiązanie, Niestety minusem jest nadmierne zużycie oleju, remont jest nieopłacalny i kosztowny. Po prostu musisz się przyzwyczaić do częstszych dolewek oleju i tyle.
Kozacz Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 jeżeli sprzedawać auto po roku to fakt - nie opłaca się, jeżeli chcemy go na dłużej myslę że wydanie ok. 2,5tys to nie jest ogromny koszt za spokój podczas jazdy
Rekomendowane odpowiedzi